Житомирська молодь створила власну громадську організацію "Паритет"

Житомирська молодь створила власну громадську організацію "Паритет"
В Житомирі з жовтня 2011 року до кінця липня цього року триває проект "Крок до лідерства", координатори якого уже розповідають про перші досягнення.

 Зокрема, даний проект реалізовувався Житомирською обласною Асоціацією фахівців соціальної сфери, Центром ґендерної освіти Житомирського державного університету імені Івана Франка  за підтримки Українського Жіночого Фонду.

 - "Крок до лідерства"   складався з двох компонентів: перший – створення Житомирської обласної молодіжної громадської організації, яка має на меті впровадження соціальних програм та ініціатив задля успішної соціалізації молоді, розвитку лідерства, стимулювання соціальної активності, популяризації волонтерства, - пояснює Наталія Кривой, голова Ради новоствореної  ЖОМГО «Паритет».  - Особливий акцент у діяльності організації займатиме робота із жіночою молоддю, оскільки ініціаторками створення організації є чотири переможниці від Житомирської області конкурсу «Перший крок до успіху» від УЖФ. Компонент другий – проведення тренінгових занять щодо розвитку лідерства, раціонального використання часу, впевненої поведінки серед жіночої студентської молоді.

Відео дня
>Актуальність другого компоненту проекту, за словами Наталії,  пояснюється тим, що на сьогоднішній день, в умовах трансформації суспільства, економічних умов, важливою є проблема поєднання студентками навчання із тимчасовою зайнятістю, у зв'язку з чим виникає ланцюжок непорозумінь та проблем, як-от: невміння вдало поєднувати навчання та роботу, низький рівень асертивної поведінки, проблеми із постановкою цілей та плануванням часу і т. ін.

Важливо зазначити, що з кожним роком частка осіб, які починають працювати ще зі студентських років збільшується, і вік їх стає молодшим. Окрім цього – студентський вік, сенситивний період для створення сімей, з чим можуть бути пов’язані ґендерні аспекти щодо розподілу обов’язків між подружжям, побудови стосунків і т. д. Задля того, щоб забезпечити їм успішне поєднання кар’єри, навчання та особистого життя, вважаємо необхідними та доцільними проведення тренінгових занять із таких тем: «Ґендерні аспекти тайм-менеджменту» та «Асертивна поведінка як запорука розвитку лідерських навичок». 

Тренінгові заняття на запропоновані теми проводилися серед студенток в ДПТНЗ «Житомирському вищому професійному училищі сервісу та дизайну», Новоград-Волинському медичному коледжі Житомирської обласної ради, Житомирському агротехнічному коледжі, Житомирському технологічному коледжі, Центрі професійно-технічної освіти м. Житомира. Учасниці занять були забезпечені роздатковими матеріалами, кавою-брейк у рамках проекту.
Результати вхідних та вихідних діагностувань підтвердили актуальність запропонованих тренінгових занять для відповідної цільової аудиторії, дівчата потребують знань із розвитку асертивної (впевненої в собі) поведінки, а також обізнаності щодо можливостей та механізмів працевлаштування.
 


Додаткова інформація про ЖОМГО «Паритет», мета:
забезпечення умов, що сприяють задоволенню та захисту законних громадянських, соціальних, економічних, творчих та інших спільних інтересів прав і свобод її членів. Створення ефективного механізму впровадження соціальних програм, просвітницьких заходів, молодіжних громадських ініціатив, комунікаційних кампаній, спрямованих на розвиток молодіжного лідерства, соціальної компетентності, волонтерства, попередження різних форм дискримінації, популяризацію партнерських цінностей задля забезпечення соціальної справедливості і прав людини шляхом надання можливостей для особистісного зростання та самореалізації соціально активної молоді, громадян.
 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up