Які предмети обирали абітурієнти Житомира на ЗНО

Які предмети обирали абітурієнти Житомира на ЗНО

Нині вже підбито підсумки реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання 2017 року. Запрошення-перепустки вже на інформаційних сторінках абітурієнтів.

 

Менш ніж за тиждень, 23 травня, розпочнеться основна сесія.

Випускники 2017 року складатимуть першим обов’язковим предметом українську мову та літературу. Для другого предмету вони могли обрати математику або історію. Третій потрібно було обрати зі списку: математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія. Також можна скласти четвертий предмет, але він не обов’язковий. Минулорічні випускники обов’язковим предметом повинні скласти лише українську мову та літературу, інші три предмети залишаються на їхній вибір.

За результатами центрів, найбільше учасників зовнішнього оцінювання з міста Житомир зареєструвались для проходження тесту з української мови і літератури – 2 133, історії України – 1 623, математики – 963. Такі предмети як фізика у Житомирі складатимуть 303 особи, хімія – 335, біологія – 750, географія – 491, англійська мова – 955, німецька мова – 22, французька мова – 26. Зауважимо, що кількість охочих скласти зовнішнє незалежне оцінювання серед випускників минулих років, а також учнів, студентів професійно-технічних, вищих навчальних закладів у 2017 році зменшилася.

Відео дня

Заступник директора Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Людмила Марцева розповіла про причини зменшення бажаючих складати незалежне оцінювання. Вона зазначила, що головною причиною є зменшення по всім загальноосвітнім закладам випускників 2017 року. Інша причина – визнання дійсними сертифікатів 2016 року.

Нині вже майже завершено підготовку до ЗНО. Вже пройшла реєстрація громадських спостерігачів. Ще наприкінці квітня на інформаційних сторінках учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року було розміщено запрошення-перепустки із зазначенням адреси пунктів проведення тестування. Учасникам необхідно було самостійно сформувати й роздрукувати запрошення-перепустку зі своєї інформаційної сторінки, що створена на веб-сайті Українського центру. Доступ до інформаційної сторінки – за номером і пін-кодом сертифіката, указаним у ньому. Якщо таке запрошення учасник ще не встиг роздрукувати, то це потрібно зробити якомога швидше.

Нагадаємо: для успішного проходження тестування, окрім старанної підготовки, учасникам необхідно дотримуватися основних процедур проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Учасникам зовнішнього оцінювання заборонено використовувати в пункті ЗНО та мати при собі протягом часу, відведеного на виконання сертифікаційної роботи, засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також окремі елементи, які можуть бути складовими технічних засобів і пристроїв.

Цьогоріч інструктори в аудиторії звертатимуть особливу увагу на наявність в учасників смарт-годинників. Радимо залишити їх удома або ж на спеціально відведеному для речей місці, адже в разі виявлення в учасників тестування смарт-годинників, а також мобільних телефонів, навушників, флеш-накопичувачів, USB-кабелів тощо учасник змушений буде залишити пункт проведення ЗНО достроково, а результат виконання тесту з певного предмета буде анульовано.

Проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання: 23 травня – українська мова і література; 25 травня – іспанська, німецька, французька мови; 29 травня – англійська мова; 31 травня – математика; 2 червня – історія України; 6 червня – російська мова; 8 червня – біологія; 12 червня – географія; 14 червня – фізика; 16 червня – хімія.

Марина Михальчук

 

 

 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up