Видатки на освіту Житомирщини за три роки зросли майже вдвічі

Видатки на освіту Житомирщини за три роки зросли майже вдвічі

Протягом останніх трьох років на Житомирщині видатки на освіту постійно зростають.

Про це повідомляє управління освіти і науки ОДА.

«З 2016 по 2018 рік видатки на галузь освіти зросли майже вдвічі. Відтак, у 2016 році вони становили 3,2 млрд грн, у 2017 році – 4,35 млрд грн, а у 2018 році зросли до 5,7 млрд грн. Це кошти, які йдуть на заробітні плати працівникам освіти, закупівлю обладнання, засобів навчання, шкільних автобусів, тренінги та підвищення кваліфікації вчителів, надання підтримки дітям з особливими освітніми потребами тощо», – зазначає начальник управління Лариса Шевчук.

Крім збільшення видатків з державного бюджету, все більше за останні роки спрямовується на галузь освіти з місцевих бюджетів, адже завдяки реформі децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком, громади мають більше власних коштів на місцях та можуть їх використовувати на першочергові потреби. Відтак, з місцевих бюджетів співфінансується закупівля шкільних автобусів, утеплення закладів, створення нового освітнього простору у школах, робляться ремонти кабінетів тощо.

Відео дня

Поряд зі значним зростанням заробітних плат вчителів, збільшилися і видатки на матеріально-технічну базу та інклюзивну освіту.

Зокрема, у 2018 році з державного бюджету 51,8 млн грн виділили на Нову українську школу. Ці кошти пішли на закупівлю дидактичних матеріалів, сучасних меблів та мультимедійного контенту для початкових класів, а також на підготовку тренерів та навчання вчителів початкових класів.

Окремо 15,4 млн грн спрямували у 2018 році на закупівлю обладнання для 1-х класів – ноутбук, принтер, ламінатор. Всього – 810 комплектів обладнання.

За 14,3 млн грн придбали 72 комплекти обладнання для кабінетів природничо-математичного циклу в опорні школи.

 

11,5 млн грн виділили у минулому році на навчання дітей з особливими освітніми потребами, придбання для них необхідного навчального обладнання, а також на оснащення інклюзивно-ресурсних центрів.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up