В Україні йде підготовка до початку навчального року в змішаному форматі

В Україні йде підготовка до початку навчального року в змішаному форматі

Стан підготовки закладів освіти до 2022/23 навчального року обговорили учасники селекторної наради з керівниками областей під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Глава Уряду відзначив, що відсоток батьків, які підтримують очне навчання дітей, поступово зростає, зокрема через підготовку закладів освіти, облаштування сховищ та підвищення рівня безпеки.

«З 1 вересня ми маємо запустити змішану форму навчання. Аби учні й студенти, які хочуть вчитися очно в школах і вишах, отримали таку можливість. І щоби батьки й діти, які переживають за свою безпеку, отримали можливість здобувати якісну освіту онлайн», — підкреслив Денис Шмигаль.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет поінформував, що на сьогодні визначено майже 26 тисяч освітніх закладів, які приводяться в готовність до початку освітнього процесу в змішаному форматі. За інформацією МОН, станом на 15 серпня укриттями забезпечено близько 41% об’єктів.

Відео дня

У Міністерстві освіти і науки підкреслили, що продовжується реалізація програми «Безпечна школа» щодо облаштування укриттів у відносно безпечних регіонах за підтримки донорів. Так, фонд UNICEF допоміг обладнати майже 73 школи в різних регіонах України. Крім того, спільно з Міністерством цифрової трансформації запущено проект «Wi-Fi в укриттях». На сьогодні обладнано майже 600 шкіл.

Як відзначили в Міністерстві внутрішніх справ, особлива увага приділяється підготовці учасників освітнього процесу до дій під час повітряної тривоги та евакуації. Зокрема, ДСНС розпочала програму тренінгів із підвищення рівня цивільної безпеки — працівники будуть закріплені за кожною школою. Крім того, МВС та МОН запровадили так звані «класи безпеки», спрямовані на вивчення основ цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

За підсумками наради Прем’єр-міністр дав доручення МВС, ДСНС та обласним військовим адміністраціям забезпечити контроль за дотриманням вимог законодавства суб’єктами господарювання, на балансі яких перебувають укриття й захисні споруди. Також МОН і ОВА мають до 29 серпня поінформувати Кабінет Міністрів щодо обстеження закладів освіти на предмет готовності фонду захисних споруд, що можуть використовуватися як укриття для учасників освітнього процесу.

Читайте також:

На Житомирщині понад 62 % батьків виступають за дистанційну форму навчання.

 

Коментарі

keyboard_arrow_up