В Україні підрахували кількість інклюзивних класів у школах

В Україні підрахували кількість інклюзивних класів  у школах

У понад 3 000 українських шкіл вже є інклюзивні класи. У них навчається 7000 дітей.  Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час прес-конференції щодо інклюзивної освіти в Україні.

«Більше 3 тисяч шкіл України уже створили інклюзивні класи. Там навчається понад 7 тисяч дітей із особливими освітніми потребами. Маємо ще багато роботи, адже не всі діти із особливими потребами наразі охоплені навчанням у ЗОШ», - підкреслив Зубко.

Він назвав лідерів зі створення інклюзивного навчання: Київську, Волинську, Дніпропетровську і Житомирську області. «Для регіонів є важливою методична допомога БФ Марини Порошенко, а також експертів. Зі свого боку, ми рекомендуємо школам, які наразі реконструюють і готують вводити в експлуатацію, передбачати спеціалізований внутрішній і навколишній дизайн», - зауважив Геннадій Зубко.

Він підкреслив, що Мінрегіон спільно з Міносвіти запроваджують в Україні проект нового освітнього простору. «Реформа середньої освіти і процеси створення нової української школи передбачають створення відповідного середовища усередині освітніх закладів, так і інфраструктури навколо опорних шкіл. Місцеві бюджети вже мають для цього необхідні кошти. Маємо гарний приклад Дніпропетровської області, де за кошти місцевого бюджету будують школи і дитсадки, які відповідають сучасним вимогам якості, безпеки і комфорту», - сказав Зубко.

Відео дня

«Інклюзивні класи мають супроводжувати ресурсна кімната і медіатека. Це – відносно невеликі кошти, спрямовані на модернізацію або реконструкцію шкільного закладу. Але ми мусимо це зробити, аби діти з особливими освітніми потребами спілкувалися зі своїми однолітками, не замикалися у закритому просторі індивідуального навчання. Для впровадження інклюзії маємо кілька джерел фінансування: кошти ДФРР, субвенцію на формування інфраструктури ОТГ, субвенцію із держбюджету на соціально-економічний розвиток, освітню субвенцію, місцеві бюджети, кошти міжнародної технічної допомоги», - наголосив Геннадій Зубко.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up