У Житомирі пройшов тренінг «Інклюзивна освіта» за участі дружини Президента Марини Порошенко

У Житомирі пройшов тренінг «Інклюзивна освіта» за участі дружини Президента Марини Порошенко

За ініціативи Марини Порошенко у п'ятницю, 7 квітня, у Житомирі пройшов тренінг для спеціалістів психолого-медико-педагогічних консультацій області, учасникам якого вручили сертифікати. 

Сьогодні, 7 квітня, "перша леді" України, пані Марина Порошенко взяла участь у роботі тренінгу для спеціалістів психолого-медико-педагогічних консультацій, який проходить у рамках експериментального проекту Благодійного фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомої нації».

Звертаючись до фахівців ПМПК, дружина Глави держави зауважила, що команда реформаторів інклюзивної освіти в Україні розширюється і стає більш потужною. На сьогодні до проекту долучилися майже 90 спеціалістів Житомирщини.

Марина Порошенко подякувала тренерам, учасникам, представникам усіх дотичних структур і установ за роботу над тим, щоб інклюзивна освіта в Україні стала престижною і такою, що стоїть на захисті прав, свобод та рівних можливостей кожної людини.

Відео дня

«Я дякую кожному із вас за небайдужість до майбутнього дітей, які мають особливі освітні потреби. Інклюзивна освіта та своєчасна психолого-педагогічний допомога – це шанс дитини стати паралімпійським чемпіоном, видатним науковцем, культурним діячем або навіть – Президентом, як 32-ий Президент США Франклін Рузвельт, який був прикутий до інвалідного візка», - зазначила Марина Порошенко.

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Ігор Гундич висловив свою подяку Марині Порошенко за таку благородну справу.

«Це реальна можливість дітей з особливими потребами не сидіти вдома, а відчувати сибе повноцінніми дітьми. На розвиток і підтримку інклюзивної освіти цьогоріч із державного бюджету Житомирщина отримала 8 млн грн субвенції (6,4 млн грн на оплату додаткових корекційних занять та 1,6 млн грн – на придбання корекційного обладнання). Тому впевнений, що відсоток охоплення дітей з особливими потребами інклюзивною освітою зросте», - додав Ігор Гундич.

Довідка: На сьогодні в Житомирській області працюють 158 інклюзивних шкіл, у яких навчається 289 учнів з особливими освітніми потребами. Але інклюзивною освітою охоплені лише 39% «особливих» дітей регіону.

Марина Михальчук

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up