У Житомирі Марина Порошенко та Геннадій Зубко відкрили реконструйовану гімназію №3

У Житомирі Марина Порошенко та Геннадій Зубко відкрили реконструйовану гімназію №3

Дружина Президента України Марина Порошенко разом із Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком взяли участь у відкритті оновленої Житомирської міської гімназії № 3, яку реконструювали за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Символічно вікриття сучасної оновленої школи відбулось у День знань, 1 вересня. Участь у заходах взяв голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова облради Володимир Ширма, міський голова Сергій Сухомлин, - пповідомляє прес-служба ОДА.

Вітаючи учнів зі святом, Марина Порошенко зазначила: «Цей навчальний рік відкриє особливу сторінку в історії гімназії. Адже навчання розпочнеться у сучасній будівлі, яка є яскравим прикладом нового освітнього простору, де панує безбар’єрність і враховують індивідуальні особливості й освітні потреби кожного учня».

Відео дня

За словами Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, одна з найстаріших шкіл Житомира – гімназія №3 – перетворилась у стильний та сучасний навчальний заклад, в якому навчається майже 1000 учнів. «Безпека та комфорт. Безбар’єрність та доступність. Мотивуючий дизайн та енергоефективність. Інклюзія. Тут є все! Тепер чекаємо на високі результати ЗНО!», – наголосив Геннадій Зубко.

Гімназія реконструювали за стандартами Нового освітнього простору за кошти ДФРР та у співфінансуванні із міським бюджетом.

Під час свята Дружина Президента та Віце-прем’єр-міністр привітали вчительку гімназії Любов Левченко з присвоєнням почесного звання «Заслужений вчитель України», яку Президент України Петро Порошенко відзначив державною нагородою з нагоди Дня незалежності України.

Після першого у цьому навчальному році дзвінка Марина Порошенко разом із гостями оглянули медійний простір холу, навчальні кабінети, спортивну залу та сучасну медіатеку, відвідали їдальню.

Також Марина Порошенко разом із Геннадієм Зубком та керівництвом області, міста поспілкувались із вчителями, батьківським комітетом та представниками учнівського самоврядування, де обговорили основні стандарти нової української школи – питання запровадження інклюзивної освіти, енергоефективності, безпечних і комфортних умов навчання дітей.

На згадку про зустріч із гімназистами Марина Порошенко подарувала гімназії 3D принтер для кабінету фізики.

Довідково: Житомирську міську гімназію №3 засновано у 1861 році. За цей час чимало випускників гімназії стали відомими вченими, діячами культури і мистецтва, спортсменами. Серед них – математик Георгій Єлєнін, біолог Олександр Маковейчук, кінорежисер Володимир Сергійчук, біофізик Віктор Левадний, міжнародний гросмейстер Йосиф Дорфман, тренер Гаррі Каспарова та інші.

 

Коментарі (1)
  • Ruslan Rudiuk

    надсучасне прям
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up