У Бердичеві відкрився перший на Житомирщині інноваційний навчально-тренінговий клас

У Бердичеві відкрився перший на Житомирщині інноваційний навчально-тренінговий клас

Перший інноваційний навчально-тренінговий клас відкрили сьогодні, 20 грудня, на Житомирщині, у Бердичівському педагогічному коледжі, де навчаються майбутні освітяни, - інформує прес-служба ОДА.

Відкрив сучасний тренінговий клас голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

«Вчителі мають першими вчитися і опановувати нові технології. Сьогодні ми відкриваємо перший в області інноваційний навчально-тренінговий клас. На його облаштування держава у рамках освітньої реформи спрямувала близько 600 тис грн. Майбутні вчителі та вихователі будуть використовувати новітні методики та зручні програми для роботи із дітьми у навчальних закладах. Освітяни області також зможуть проходити перепідготовку на базі тренінгового класу», – зазначив Ігор Гундич.

Як повідомив голова ОДА Ігор Гундич, днями запрацює такий же клас у Коростишеві на базі ліцею, а у наступному році планують за кошти обласного бюджету відкрити такий же центр в інституті післядипломної освіти у м. Житомирі.

Відео дня

Це унікальний клас, де одночасно зможуть навчатись 25 дітей, при цьому використовуючи сучасні інтерактивні інформаційно-комунікаційні технології.

Новітнє обладнання – інтерактивну панель, багатофункціональний пристрій, ноутбук, 25 планшетів учням, Wi-Fi роутер, документ-камера – закуплено за кошти державної субвенції у розмірі 596 тис. 970,0 грн.

Такий клас дозволить:

  • організувати дистанційне та електронне навчання учнів шкіл, студентів закладів освіти;
  • підготувати старшокласників до зовнішнього незалежного оцінювання;
  • проводити онлайн-конференції, віртуальні та ЗD-екскурсії;
  • розробляти та удосконалювати матеріали для практичного використання в професійній діяльності;
  • забезпечити комп'ютерне тестування знань учасників освітнього процесу;
  • проводити психологічні онлайн-тренінги та консультації для різних категорій населення;
  • здійснювати науково-професійне консультування майбутніх соціальних працівників (студентів відділення «Соціальна робота»);
  • створювати інтерактивні навчальні, мистецькі, соціальні проекти тощо.

Наразі у коледжі навчається 403 студенти, з яких більшість 324 особи – за регіональним замовленням. Ще 60 осіб навчаються на контрактній формі, 74 – на заочній. Серед студентів є діти-сироти, 14 дітей з обмеженими фізичними можливостями, 20 осіб – діти учасників бойових дій у зоні АТО.

Довідково: КЗ «Бердичівський педагогічний коледж» Житомирської обласної ради  – освітній заклад, що здійснює якісну підготовку педагогічних кадрів за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодший спеціаліст.

Коледж готує фахівців зі спеціальностей:

  • 012 «Дошкільна освіта».
  • 025 «Музичне мистецтво» .
  • 231 «Соціальна робота».

Навчальний процес у коледжі забезпечує 84 викладачів, з них 3 – кандидати наук, 43 – мають звання «методист», «старший викладач», 68 – мають вищу кваліфікаційну категорію.

Студенти коледжу беруть постійно участь у Всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференціях, мовно-літературних конкурсах та є переможцями цих конкурсів.

З  2016 року колектив коледжу є активним учасником українсько-італійського проекту з інклюзивної освіти, започаткованого Громадською організацією ISCOS Регіонального управління Емілія Романья (Італія), Пармським університетом та Житомирським державним університетом імені Івана Франка. Влітку 2017 року на базі коледжу вперше в  області проведено   Міжнародну італійсько-українську літню школу «Проектування інклюзії: цінності, інструменти, шляхи»  для  педагогів ЗДО, ЗОЗ, асистентів вчителів, викладачів закладів вищої освіти.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up