Розцінки за знання: у скільки житомирським випускникам обійдеться підготуватись до ЗНО

Розцінки за знання: у скільки житомирським випускникам обійдеться підготуватись до ЗНО

1 лютого розпочалась реєстрація на ЗНО-2021, яка триватиме до 5 березня. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться з 21 травня до 15 червня.  

У соцмережах дедалі частіше почали зустрічатися дописи із проханням порадити перевірених репетиторів з тих чи інших предметів, які будуть складати майбутні випускники на ЗНО. Журналісти «20 хвилин» вирішили дізнатися, чи планують школярі ходити до репетиторів, та проаналізували, у скільки їм обійдуться такі послуги.

Чи планують школярі наймати репетиторів

Щодо того, чи потрібні репетитори для успішної здачі ЗНО, думки майбутніх випускників та їхніх батьків розділились. Одні вважають, що за необхідності потрібно займатись поза уроками, а дехто дотримується думки, що знання дитина має здобувати виключно у школі. 

«Моя дитина цього року має складати ЗНО. Вона у школі досить непогано вчиться, але є проблеми з математикою, тому вже близько двох місяців займаємось з репетиторами. Задоволення не із дешевих, але що робити», – розповідає Наталія. 

Відео дня

«Ні, не плануємо наймати репетиторів. Діти навчаються у школі, щоб саме там отримувати знання, а не ходити потім по репетиторах. Якщо моя дитина щось не зрозуміла, я їй обов’язково допоможу розібратися в темі. Якщо щось мені не під силу, донька може звернутись до вчителя із проханням пояснити. Або інтернет у допомогу – там завжди можна знайти доступне роз’яснення. Головне – бажання і мотивація», – ділиться своєю думкою Христина. 

«Періодично займаюсь з репетиторами. Досить велике навантаження, й інколи доводиться підганяти знання за допомогою репетиторів. Особливо актуальним це питання стало під час карантину, адже дуже тяжко було перелаштуватись на дистанційне навчання», – зазначає майбутній випускник Андрій.

«На мою думку, репетитор – це марна трата коштів, особливо, коли їх не так багато. Раніше якось же обходились без репетиторів. Тому завжди говорю сину: "Зайвих коштів у нас немає. Не валяй дурня, бо підеш в ПТУ"», – наголошує Людмила.

Що почому?

Промоніторивши декілька платформ, де репетитори надають послуги, можна дійти висновку, що здебільшого ціни на предмети, які пропонують складати на ЗНО, коливаються від 70 грн до 450 на годину. Найдорожчою виявилась математика, а от географія – найдешевшою.

До переліку обов’язкових предметів, які будуть складати цьогорічні випускники на ЗНО, входить українська мова. Послуги репетитора з цього предмету складають від 80 до 200 грн за годину. Аналогічні розцінки за підготовку до ЗНО з історії України. 

З математикою дещо інша ситуація – ціни суттєво вищі, і за 80 гривень заняття уже не знайдеш. Мінімальна ціна від 100 до 400 грн за годину. Схожа ситуація і з фізикою, ціни такі ж, але пропозицій з репетиторства в рази менше. А от якщо вас влаштує онлайн-заняття, що в часи пандемії досить зручно, то тут можна позайматись годину і за 80 грн.

Заняття з хімії та біології коштують від 80 до 180 грн за годину, але пропозицій по місту не надто багато. Географія, мабуть, один з найдешевших предметів, одне заняття обійдеться від 70 до 170 грн за годину.

Що стосується англійської мови, пропонують ціни від 80 до 250 грн за годину. Репетитори, котрі виставили найвищу ціну, обґрунтовують її досвідом роботи більш ніж 5 років, спілкуванням з носіями мови, відповідною освітою та індивідуальним підходом до учня. Однак за такими ж критеріями можна знайти кандидатури, котрі за годину просять 100 грн. 

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up