Результати ЗНО для вступу на магістратуру з права з`являться 15 серпня

Результати ЗНО для вступу на магістратуру з права з`являться 15 серпня

ЗНО для вступу на магістратуру з «Права» – дієвий запобіжник проти корупції та можливість перевірити якість юридичної освіти в українських вишах. Про це заявила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час візиту на пункт тестування, де о 10 годині вступники почали складати оцінювання.

«Зараз у нас існує дуже багато ВНЗ, які випускають бакалаврів з «Права». Тепер ці випускники, які в переважній більшості планують навчатись на магістратурі, здаватимуть зовнішній незалежний іспит. Це дасть достовірні результати про якість їх підготовки», – пояснила Міністр.

Загалом абітурієнти, що вступають на магістратуру з «Права», мали можливість подати 5 заяв у різні вищі навчальні заклади.

«Для участі у цьому ЗНО зареєстровано 16тис 892 особи. Це означає, що конкуренція буде дуже великою, адже усього передбачено 2тис 350 бюджетних місць на магістратуру з «Права». На базі навчальних закладів створено 75 пунктів тестування», – розповіла Лілія Гриневич.

Відео дня

В межах оцінювання вступники виконують три блоки тестових завдань:

  • перший блок – тест загальних навчальних правничих компетентностей (ТЗНПК), що включає тестування таких компетентностей як аналітичне мислення, критичне мислення, логічне мислення. Загальна кількість завдань блоку – 30, на їх виконання відведено 75 хвилин.
  • другий блок – тест із шести базових юридичних (правничих) дисциплін, що включає конституційне право, адміністративне право, цивільне право, цивільне процесуальне право, кримінальне право, кримінальне процесуальне право. Загальна кількість завдань блоку – 70, на їх виконання відведено 105 хвилин.
  • третій блок – тест з іноземної мови. Загальна кількість завдань – 42, на їх виконання відведено 60 хвилин.

Результати випробування буде розміщено на інформаційних сторінках вступників «Кабінет вступника-магістра» (Український центр оцінювання якості освіти) 15 серпня 2017 року.

Оприлюднення списків осіб, рекомендованих до зарахування на магістратуру за спеціальністю «Право», відбудеться до 12.00 29 серпня, а зарахування на держбюджет – не пізніше 5 вересня.

За матеріалами прес-служби МОН

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up