Понад 100 тисяч абітурієнтів зареєстрували електронні кабінети

Понад 100 тисяч абітурієнтів  зареєстрували електронні кабінети

Сьогодні, 10 липня, кількість електронних кабінетів вступників перевищила позначку в 100 тисяч – за інформацією ДП «Інфоресурс», наразі 101 тис. 910 абітурієнтів зареєстрували кабінети в ЄДЕБО. Це майже половина від тієї кількості вступників, яка очікується цього року. Про це повідомляє прес-служба МОН. 

Підсумовуючи майже двотижневу реєстрацію електронних кабінетів, директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров відзначив, що навіть через певні загрози у зв’язку з масовою кібератакою система працювала у штатному режимі. Деякі вступники дійсно мали труднощі зі створенням кабінетів. Вони були пов’язані як з неуважністю самих абітурієнтів – помилки під час внесення даних, реєстрація на пошти з доменами, що перебувають під санкціями, неправильне зазначення паролів, так і з певними проблемами у співставленні масивів даних сертифікатів ЗНО та атестатів в системі. Однак саме для того, щоб оперативно виявити та виправити помилки, вступникам й було надано можливість почати реєструвати свої електронні кабінети за 2 тижні до подання заяв.
«Перші дні реєстрації електронних кабінетів дозволили побачити як сильні, так і слабкі сторони нового програмного забезпечення ЄДЕБО. Система працює – справляється з обробкою великого обсягу даних, безпроблемно завантажуються додатки, програма перевіряє валідність інформації про вступника в різних джерел (атестат та сертифікат ЗНО, паспорт) тощо. Минулого тижня була виявлена системна похибка, пов`язана з некоректним внесенням даних до бази сертифікатів ЗНО в одному з регіонів. Наразі вона локалізована і кількість проблемних реєстрацій зведена до мінімального відсотку», – розповів Олег Шаров.
Подання заяв через електронні кабінети буде відкрито вже 12 липня і триватиме до 18:00 26 липня. Реєструвати електронні кабінети можна до 18:00 25 липня. Але в МОН рекомендують всім вступникам активізуватися та не зволікати з реєстрацією, бо за статистикою більшість відмов у створенні електронних кабінетів наразі – це помилки у сертифікатах ЗНО та атестатах. Для їх виправлення вступнику необхідно звернутися до регіонального центру УЦОЯО (перелік за посиланням) або до обласних департаментів/управлінь освіти відповідно.
Щоб виявити, де саме помилка – у сертифікаті ЗНО чи в атестаті – вступнику потрібно звернутися до Адміністратора ЄДЕБО та надіслати всі реквізити цих документів на електронну пошту [email protected] або дотелефонуватися до сервісу підтримки з питань реєстрації за номером (044) 239-86-18.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА Від читача 14:20 Маленьким житомирчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут…
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up