Нова українська школа по-житомирськи, чи "Подарунок" на Різдво

Нова українська школа по-житомирськи, чи "Подарунок" на Різдво

Загальноосвітню школу № 5 хочуть зробити школою І-ІІ ступенів. Батьки проти.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук житомирянин Михайло Власюк. Подаємо його текст без коментарів.

"Батьки та учні шести 9-х класів ЗОШ № 5 у розпачі.
Директором школи, Кононенко Ж. В., напередодні нового року через класних вчителів було передано батькам, що з наступного навчального 2019-2020 року школа переходить на 9-річне навчання, і батьки учнів, бажаючих навчатися в 10-11 класах, повинні шукати місця в інших школах м. Житомира.
Своє рішення Жанна Василівна мотивує тим що в цьому навчальному році вона набрала 8 класів першачків, і старшим класам тепер не вистачає приміщень для навчання, тоді для чого було набирати таку кількість класів, якщо там 1/3 частина учнів з інших частин міста, де є свої школи.
Нам не зрозуміла позиція Жанни Василівни, чому школа має ставати школою І-ІІ ступенів, коли з початку заснування вона була І-ІІІ ступенів, і батьки мають шукати місця в інших школах, коли учні проживають в районі школи, які навчаються з 1 класу, і зараз учнів викидають, як непотрібних, бо з самого початку навчання батьки учнів вже облаштовували класи оргтехнікою, меблями, робили ремонти за власні кошти.
Крім того, вона змушує вчителів голосувати проти 10-11 класів, обумовлюючи це тим, що їм буде незручно працювати в 2 зміни.
Учні найбільших мікрорайонів Житомира - Маликова, пр.Миру, Клосовського залишаються на вулиці без освіти. 
Коли батьки почали казати, що підуть до Сухомлина, пішли погрози та залякування дітей, що ті не здадуть ДПА. Нова українська школа. 
Але лист відправили, і тепер подивимся, чи буде тиск та цькування на дітей".   

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up