Навчальний експеримент: після 4 класу житомирські школярі здаватимуть тести

Навчальний експеримент: після 4 класу житомирські школярі здаватимуть тести

Цього року зовнішнє незалежне оцінювання здаватимуть навіть молодші школярі. Український центр оцінювання якості освіти планує експериментальний моніторинг знань учнів початкової школи.

 

Поки що вибірково, але житомирські чотирикласники мають усі шанси потрапити у цю вибірку. Про це розповіла заступник директора Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Людмила Марцева.

«Наприкінці навчального року вперше пройде експериментальне тестування для учнів 4-х класів як випускників початкової школи. Моніторинг в 4-у класі має продемонструвати не те, наскільки дитина засвоїла матеріал, а промоніторити якість освітньої діяльності навчального закладу, дати можливість побачити, як школа вчить»,  сказала вона.

Школи, які потраплять до цієї експериментальної програми, будуть визначені Міністерством освіти і науки України у кожній області. У таких школах після циклу навчання в початковій школі, у 4 класі, УЦОЯО проведе моніторинг знань дітей за системою ЗНО.

Відео дня

За словами Людмили Марцевої, житомирські школи, за планом, братимуть участь в експерименті.

«Такий метод допоможе показати рівень знань школярів та повідомити органи управління освіти про якість знань учнів. Це дозволяє контролювати рівень знань, однак, не дає можливості вносити корективи в освітній процес. Своєчасність такого контролю дозволяє вчителю, вчасно виявивши труднощі в засвоєнні матеріалу, провести коригування своїх дій або дій учнів. У цій практиці використовують нестандартні форми уроку, в ході яких звертають особливу увагу на контроль якості знань», – наголосила вона.

Людмила Марцева переконана, що проведення такого експерименту означає, що у 2018 році такий моніторинг уже стане обовязковим. «Це трирівнева освіта, тому після кожного етапу – після закінчення 4-го, 9-го і 11 класів – проводитимуться тестування. Спочатку ми потренуємося на невеликому контингенті дітей, щоб побачити як спрацювала початкова школа на етапі передачі дітей у базову середню школу», – зазначила вона.

Як повідомили у Вінницькому регіональному центрі оцінювання якості освіти, тестування випускників початкової школи пройде з 18 квітня до 15 травня.

Юлія Довбня

 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up