Дострокових канікул у житомирських школярів не буде

Дострокових канікул у житомирських школярів не буде

Про це у коментарі журналістам «20 хвилин» розповіла  заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

12 жовтня державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій підтримала пропозицію Міністерства охорони здоров’я рекомендувати МОН перенести осінні канікули в закладах освіти на 18 жовтня 2021 року.

«Ситуація з захворюваністю на коронавірусну хворобу погіршується, зокрема, кожного дня у сотень дітей виявляють COVID-19, а тисячі учнів разом із вчителями відправляють на ізоляцію через виявлені випадки COVID-19. Достроковий початок канікул для школярів дозволить вплинути на поширення коронавірусної хвороби шляхом зменшення активності громадян та кількості не обов’язкових соціальних контактів», –  пояснив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Поспілкувавшись з заступницею директора департаменту освіти Світланою Ковтуненко виявилось, що житомирські школярі не підпадають під перелік щасливчиків, яким «світять» дострокові канікули. Учні підуть на канікули, які і планувалось раніше, -  з 23 жовтня.

Відео дня

«Ситуація, яка у нас по школах на сьогодні, некритична, як, до прикладу, в інших областях. Тому чотири дні відпочивають діти на Покрову, потім виходять на тиждень на заняття, відпрацюють питання завершення першої чверті і 23 жовтня підуть на канікули. Якщо ми зробимо канікули з 18 жовтня, то завершення чверті у нас як такого не буде, воно перенесеться», –  зазначила Ковтуненко.

Також сьогодні Департаментом освіти було видано наказ про посилення протиепідеміологічного режиму в школах міста.

Марія Кравчук


 

Коментарі

keyboard_arrow_up