До 1 липня 2020 року директори шкіл зобов’язані звільнити вчителів-пенсіонерів

До 1 липня 2020 року директори шкіл зобов’язані звільнити вчителів-пенсіонерів

З ними мають бути укладені трудові договори строком на один рік.

Сайт «Шкільне життя», посилаючись на прийняття Закону України «Про повну загальну середню освіту», аноннсує звільнення вчителів-пенсіонерів.

Так після набрання чинності Закону України «“Про повну загальну середню освіту», він є підставою для припинення безстрокового трудового договору з педагогічними працівниками державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, яким виплачується пенсія за віком.

До 1 липня 2020 року керівники державних і комунальних закладів загальної середньої освіти зобов’язані припинити безстрокові трудові договори з педагогічними працівниками таких закладів освіти, яким виплачується пенсія за віком, з одночасним укладенням з ними трудових договорів строком на один рік. У разі незгоди з продовженням трудових відносин на умовах строкового трудового договору педагогічні працівники, яким виплачується пенсія за віком, звільняються згідно з пунктом 9 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України. Після закінчення строку трудового договору з такими педагогічними працівниками можуть укладатися строкові трудові договори відповідно до абзацу третього частини другої статті 22 Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Відео дня
Коментарі (9)
  • Наталя

    пенсіонери не вміють користуватися комп"ютером телефоном. Який це авторитет для учнів? про що вони можуть говорити з дітьми, зацікавити їх?

    Віра reply Наталя

    Можливо ще треба повчитися у вчителя пенсіонера методиці проведення  уроків. Вчителі пенсіонери  володіють  певними знаннями
    новітніх інформаційних технологій і застосовують  їх у  навчальному процесі. Сьогодні саме життя змушує вчитися користуватись комп’ютерною технікою, Тому, якщо не впевнені , не відповідайте за всіх.

    Віра reply Наталя

    Можливо ще треба повчитися у вчителя пенсіонера методиці проведення  уроків. Вчителі пенсіонери  володіють  певними знаннями
    новітніх інформаційних технологій і застосовують  їх у  навчальному процесі. Сьогодні саме життя змушує вчитися користуватись комп’ютерною технікою, Тому, якщо не впевнені , не відповідайте за всіх.
  • Володимир

    Статтею 24 Конституції України передбачено, що громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.  Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.  Пане генеральний прокуроре, ви за чий рахунок жируєте ? Конституція України Вам не почім.
  • Володимир

    Керівництво нашої держави проводить геноцид проти пенсіонерів. У владі банда.
  • Раіса

    Можливо пенсіонери не настільки сучасні, але якісно провести урок у них це виходить на високому рівні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up