Близько пів тисячі закладів освіти Житомирської області не зможуть продовжити роботу в «жовтому» рівні епіднебезпеки

Близько пів тисячі закладів освіти Житомирської області не зможуть продовжити роботу в «жовтому» рівні епіднебезпеки

Про це заявила перший заступник голови ОДА Наталія Остапченко під час брифінгу.

Як повідомляє пресслужба ОДА, сьогодні, 22 вересня, перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко провела брифінг щодо вакцинації працівників закладів освіти та встановлення з 23 вересня «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

«Хочу звернутися до усіх жителів Житомирщини та особливо до працівників закладів освіти. Вакцинація допоможе подолати епідеміологічну кризу, яка склалася в області та в Україні загалом, та дасть змогу продовжити освітній процес», – сказала Наталія Остапченко.

Перша заступниця голови ОДА також нагадала, що з 23 вересня заклади освіти зможуть працювати лише за умови наявності не менше 80% вакцинованого від коронавірусної інфекції персоналу.

Відео дня

За даними Департаменту освіти і науки Житомирської ОДА, на сьогодні з 1283 діючих закладів освіти Житомирської області не мають необхідної кількості вакцинованих працівників та не зможуть продовжити роботу у «жовтому» рівні епідемічної небезпеки 493 заклади, серед яких – 218 ЗЗСО.

«Можу ще раз усіх запевнити, що держава готова до подальшого проведення імунізації проти коронавірусу. Від початку вакцинальної кампанії жителі Житомирщини вже щепилися п’ятьма видами вакцин – Covishield, Coronavac, Comirnaty / Pfizer, Astrazeneca та Moderna. В області працюють центри масової вакцинації населення та пункти щеплень. Крім того, мобільні бригади можуть виїхати до будь-якої установи, у тому числі закладу освіти, для проведення вакцинації їх працівників», – доповнила Наталія Остапченко.

Нагадаємо, у Житомирі на дистанційне навчання може перейти тільки гуманітарна гімназія № 23.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

 

Коментарі

keyboard_arrow_up