79,2% вступників отримали рекомендацію до зарахування в омріяні виші – попередні результати вступної кампанії 2020

79,2% вступників отримали рекомендацію до зарахування в омріяні виші – попередні результати вступної кампанії 2020

31 серпня під час пресбрифінгу за участю т.в.о. міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета щодо початку нового 2020/2021 навчального року оголошені попередні результати вступної кампанії 2020. 

Цього року на місця державного або регіонального замовлення по 1-му та 2-му пріоритетах прийнято 49 тис. 277 заяв до закладів вищої освіти або 79,2% вступників отримали рекомендації, тобто мали змогу вступити до найбільш омріяних ЗВО. У 2019 році цей показник становив 75,4 %.

  • <

    Відео дня
    /li>

«Вперше дистанційне подання е-заяв було дуже актуальним у зв’язку з епідеміологічною ситуацією в країні. Суттєво розширились можливості для пільгових категорій вступників за умови наявності хоча б одного сертифіката ЗНО та вступників до магістратури за результатами ЄВІ/ЄФВВ», – повідомив заступник Міністра Андрій Вітренко.

Під час цьогорічної вступної кампанії через систему ЄДЕБО  було зареєстровано 962 тис. е-заяв. Їх подали майже 191 тис. вступників, що на 23 тис. більше, ніж торік. Це зумовлено збільшенням кількості випускників шкіл та розширенням переліку категорій вступників, які перейшли на електронний формат подання заяв.

МОН сформовано рейтинг з десяти закладів вищої освіти за найбільшою кількістю поданих заяв на базі повної загальної середньої освіти. Перше місце посідає Київський національний університет імені Тараса Шевченка (41 тис. 783 заяви), 10-те – Київський національний торговельно-економічний університет (12 тис. 886 заяв).

За наданими рекомендаціями на бюджет у десятці лідерів ЗВО є Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Київський національний університет імені Тараса Шевченка:

Так, сьогодні, 31 серпня, завершився прийом оригіналів документів для вступників на базі ПЗСО, які претендують на місця державного замовлення. 

Якщо абітурієнтам з ТОТ  вступити до ЗВО на бюджетну форму навчання не вдалося:

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:51 Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків 17:20 Джеря та Кайдаші повертаються? 17:00 Настає сезон кліщів: як вберегти себе 16:40 Екоінспекція оштрафувала підприємців за знищення газонів у гідропарку Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 16:19 #ПрозороТаПідзвітно: Від початку війни у Житомирській області відновлено 3255 об’єктів 16:00 Смерть у сміттєвому контейнері: у Житомирі чоловік загинув під пресом сміттєзбиральної машини photo_camera 15:40 У Житомирі пройшов перший день чесько-українського театрального фестивалю play_circle_filled photo_camera 15:20 МОН презентує проєкт нового закону «Про професійну освіту» 15:00 Уночі на Новому бульварі компанія молодиків поламала сакури і магнолії 14:39 У Житомирі спільне чаркування завершилося вбивством 14:21 Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників 14:00 З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах 12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up