У Новоград-Волинському пожежник вратувавший 3-х дітей отримав відзнаку «Гордість міста»

У Новоград-Волинському пожежник вратувавший 3-х дітей отримав відзнаку «Гордість міста»
18 лютого у м. Новограді-Волинському відбулася церемонія нагородження переможців рейтингу популярності «Гордість міста», в рамках якої за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток міста були відзначені кращі колективи у різних сферах життєдіяльності та кращі представники громади.

Відзнаку «Гордість міста - 2015» із занесенням на Дошку Пошани та диплом переможця рейтингу в номінації «Кращий вогнеборець року» отримав начальник караулу 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Новоград Волинський капітан служби цивільного захисту Віталій Повторейко.

23 листопада 2015 року він разом з колегами вогнеборцями врятували життя трьом дітям, які опинилися в епіцентрі пожежі у власній квартирі і мало не загинули від труєння чадним газом.

Того дня повідомлення про пожежу в квартирі на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку надійшло до Служби порятунку «101» як звичайний виклик. Однак під час прямування до місця події підрозділ отримав додаткову інформацію про те, що в оселі може знаходитися дитина. Тож усі зусилля чергового караулу рятувальників під керівництвом Віталія Повторейка були спрямовані в першу чергу на пошук дитини.

Відео дня

За допомогою пожежної драбини бійці ДСНС потрапили через вікно в квартиру і розпочали розвідку. У двох кімнатах і в коридорі був відчутний запах диму, однак дитини там не було. Неоглянутою залишалася лише третя кімната, двері якої були замкнені. У цей час до квартири нагодилася перелякана бабуся і стало відомо, що в оселі вона залишила не одну, а трьох маленьких дітей.

– Коли ми відчинили двері у третю кімнату, то побачили густу хмару диму, – згадує начальник караулу Віталій Повторейко. – Видимість була нульовою. Для роботи в задимленому середовищі караул застосував апарати на стиснутому повітрі. В цей час я ліг на підлогу та повзком почав пересуватися кімнатою. Врешті-решт недалеко від входу натрапив на дитину, яка не подавала ознак життя. Я притиснув її до себе та почав виповзати з нею у коридор. Двоє інших рятувальників продовжили свої пошуки. Рухаючись вздовж стіни, вони виявили на ліжку двох дівчаток, одна з яких ще злегка відкашлювалася. Інша не подавала ознак життя.

Усіх врятованих дітей 2009, 2010 та 2013 років народження рятувальники винесли на свіже повітря і розпочали надавати першу долікарську допомогу, звільняючи органи дихання від кіптяви та піни. Після чого зробили штучне дихання і малеча закашляла. Усі троє були госпіталізовані до реанімаційного відділення з діагнозом «отруєння чадним газом», де їм провели інтенсивну терапію. Сьогодні вони щасливі і знають своїх героїв в обличчя.

За словами дитячого анестезіолог Новоград-Волинського міськрайонного ТМО Геннадія Малінського вирішальним фактором порятунку дітей стала професійна підготовка рятувальників. Своєчасне виявлення потерпілих в задимленій кімнаті, оперативна та кваліфікована долікарська допомога – це все у сукупності зробило справу дивовижного порятунку.

За матеріалами Управління ДСНС України в Житомирській області

Віталій Повторейко

Врятовані діти

Нагородження переможців «Гордість міста» у м. Новоград-Волинський

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up