Житомиряни лускали зі сміху від комедії, зіграної акторами Хмельницького драмтеатру

Житомиряни лускали зі сміху від комедії, зіграної акторами Хмельницького драмтеатру

18 жовтня в Житомирі відбулося справжнє театральне свято, адже до Житомирського драмтеатру завітав Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр  імені Михайла Старицького, який привіз із собою легку комедію із колоритом українського села «Як наші діди парубкували».

Житомиряни мали змогу насолодитися жартом на дві дії.

За сюжетом ця історія, насичена українським гумором та колоритом, - про сімейні цінності, які пізнаються на ґрунті побутових проблем, зі щасливою історією кохання. В давнину лише після батьківського благословення дівчина могла стати під вінець з коханим. А якщо батьки були проти, закохані могли вигадати що завгодно, аби бути разом. І хоч сьогодні гарбузами нікого не «нагороджують», проте отримати відкоша парубки теж можуть.

Професійна і щира гра акторів, багаті театральні декорації, світло, музичне оформлення дійства дали можливість всім присутнім у залі доторкнутися душею до живого театрального мистецтва. На високомистецьку гру акторів зал в ході вистави неодноразово реагував аплодисментами, щирим сміхом.

Відео дня

«Сьогодні глядача цікавить різний репертуар: смішний і сумний. Якщо ці вистави будуть програні майстерно – зал відразу це відчує. Ми стараємося підлаштовуватися саме під їхні смаки. З жанру класичного українського водевілю обрали виставу «Як наші діди парубкували». Ставив її також запрошений режисер, народний артист України Олег Мосійчук з Тернополя. Це було показове дійство вітчизняного доброго смаку», - розповів заслужений артист України Степан Бортнічук.

Хмельницький театр віднедавна почав активно гастролювати – тепер своєю грою тішить і глядачів із інших міст.

Гру хмельничан житомиряни сприйняли на «ура». Ще б пак, жарти сипалися з уст героїв щосекунди. 

Як підкреслив Степан Бортнічук: «Хочеться, щоб вистава жила, щоб житомирські глядачі цінували мистецтво – адже все на сцені зрозуміло, все красиве, сучасне, прийнятне і живе».

У типових ситуаціях з вистави глядачі змогли роздивитися характер українського народу, побачити звичаї наших предків, красу їхнього побуту, особливості народної творчості.

Юлія Довбня

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up