Як і за скільки розважити себе на головному різдвяному ярмарку Житомира

Як і за скільки розважити себе на головному різдвяному ярмарку Житомира

 Різдвяний ярмарок в Житомирі – це унікальна можливість наповнитися найяскравішими і незабутніми емоціями. Тут кожен бажаючий зможе не лише ознайомитися з величезним асортиментом новорічної атрибутики, подарунків і сувенірів, але й просто цікаво провести час, «з головою занурившись» у світ довгоочікуваного свята.

 

На майдані Корольова разом з головною новорічною ялинкою 19 грудня відкрили і різдвяний ярмарок, на який чекали всі житомиряни та гості міста.

Випити гарячої кави, насолодитися унікальними різдвяними ласощами, побачити сотні чудових ялинкових прикрас і обрати одну з них для своєї домашньої лісової красуні, придбати колоритні новорічні подарунки та авторські вироби для себе і своїх близьких – все це лише невелика частина переваг відпочинку.

Цього року захід має безліч приємних відмінних рис у порівнянні з минулим. Ярмарок не обмежився традиційними точками для продажу виробів і сувенірів від народних майстрів, а набув вигляду грандіозного комплексу, куди увійшла концертна сцена, спеціально виділена територія для дитячого відпочинку, резиденція Святого Миколая та інші розваги.

Відео дня

В будиночках поряд із центральною ялинкою продають усе – від сувенірів і прикрас до іграшок та оберегів. Також з продуктів для новорічного столу вам можуть запропонувати: варення, мед, цукерки і делікатеси. Асортимент різноманітний, також різняться і ціни.

Редакція газети «20 хвилин» відвідала ярмарок і з’ясувала, у яку ж суму звичайному житомирянину обійдеться погуляти тут.

Розваги  

Біля ялинки розташувалася велика сцена, де проводяться святкові концертні програми.

Родзинка цьогорічного різдвяного ярмарку - безліч різноманітних дитячих атракціонів, розміщених на вулиці Михайлівській: каруселі, іграшкові авто та інші. Вартість квитків на атракціони для малечі – 25-35 гривень.

Їжа    

Після активних розваг і прогулянки завжди хочеться поїсти, ну а тим більше зігрітися.

Спочатку нам пропонували глінтвейн на будь-який смак: з медом, гранатом, вишнею, апельсином, лимоном, на білому вині і без алкоголю. Ціна за маленьку склянку 25-35 гривень, за велику 35-45 гривень, кава від 10 і до 40 гривень, чай від 15 гривень, гарячий шоколад від 15 гривень. Також в асортименті: смажені ковбаски 30 гривень, ковбаска в лаваші 40 гривень, шашлики свинячі, телячі, курячі по 40-65 гривень, свинячі ребра по 35 гривень, печена картопля і картопля по-селянськи 25 гривень за порцію, овочі-гриль 25 гривень, лаваш – 15 гривень за 1 шт, чебуреки від 25 гривень за 1 шт, хачапурі від 40 гривень за 1 шт, пряники – 25 гривень. Дорогуватими нам здалися пиріжки: від 20-40 гривень, хоча начинки в них були різноманітні. Є і солодощі: льодяники на паличці і пряники від 20-40 гривень.

Сувеніри

- Етнічні іграшки-обереги з тканини від 100 гривень,

- Ялинкові кулі від 30 гривень,

- Гончарні вироби від 40 гривень,

- Свічки від 20 гривень.

На новорічному ярмарку люди гуляють в основному парами або ж цілими сім’ями з дітьми. Ми приблизно підрахували, у скільки ж обійдеться гостям свята відвідування заходу.

Для двох:

- Кава: 2 порції – 40 гривень,

- Шашлик зі свинини: 2 порції – 100 гривень,

- Овочі на грилі: 2 порції – 50 гривень,

- Пиріг: 2 шматочки – 40 гривень,

- Картопля по-селянськи: 2 порції – 50 гривень,

Разом: така прогулянка може вам обійтися як мінімум у 280 гривень.

Сім'я з однією дитиною:

- Атракціони – 35 гривень,

- Кава – 2 порції – 40 гривень,

- Гарячий шоколад (3 порції) – 45 гривень,

- Шашлик з курятини: 2 порції – 80 гривень,

- Картопля по-селянськи: 3 порції – 50 гривень,

- Пиріг: 3 шматочки 60 гривень,

- Льодяник 20 гривень,

- Іграшка-оберіг 100 гривень,

- Пряники: 3 шт. 75 гривень.

Разом: сімейна прогулянка різдвяним ярмарком обійдеться щонайменше у 530 гривень.
Нагадаємо: різдвяний ярмарок у Житомирі працюватиме більше місяця: в будні з 11:00 до 22:00, а у вихідні він буде відкриватися о 10:00 і працюватиме до 23:00. До того ж, у святкові дні ярмарок працюватиме практично цілодобово.

Юлія Довбня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up