Найцікавіші події вересня в Україні для всієї родини

Найцікавіші події вересня в Україні для всієї родини

Перший місяць осені означає не тільки повернення до робочо-шкільного графіку життя, а й багато цікавих подій в усіх куточках України. Ми обрали найяскравіші івенти, які вас неодмінно надихнуть.

«Lviv Coffee Festival»

Де: Львів

Коли: 20-23 вересня

Якщо у вас Львів не асоціюється з кавою, ви, мабуть, давно у ньому не були. У місті Лева кава – це не тільки частина обов’язкової туристичної програми, а й прикраса кожного дня кожного львів’янина. З кави починається день, за кавою обговорюються важливі питання, і без аромату кави на кожній вулиці старого міста Львів не був би собою.

Відео дня

Програма фестивалю кави – це, насамперед, чемпіонати бариста з приготування кави у джезві, з латте-арту та навіть з помелу кави. У рамках фестивалю відбудеться навіть велопробіг містом «Кавова ВелоМиля» – він почнеться з філіжанки кави на Музейній площі, а далі рушить у велоподорож вулицями міста. Беріть участь! Не пропустіть і кавовий ярмарок – більш ніж 50 кав’ярень міста представлять на ньому свою продукцію, і після ярмарку, ми впевнені, львівською кавою пахнутиме вже ваша оселя!

Фестиваль «Comic Con Ukraine»

Де: Київ

Коли: 22 вересня

Фестиваль Comic Con традиційно об’єднає усіх прихильників поп-культури: відеоігр, коміксів, анімації, кінематографу та сучасної літератури. У програмі фесту танцювальні батли, ігрові зони для геймерів, косплей-шоу, ярмарки, лекції та стилізовані фотозони. Але головне на Comic Con – це, звичайно, вбрання, в якому приходять відвідувачі. Зазвичай це костюми улюблених героїв з коміксів, мультфільмів та фільмів. Тримайте камеру напоготові!

Фестиваль пива та м’яса

Де: Луцьк

Коли: 22-23 вересня

Вже незабаром у замку Любарта відбудеться Фестиваль пива і м’яса. Окрім гастрономічних цікавинок, для гостей приготували й музичні сюрпризи. Уже втретє Луцьк проводитиме осінні вихідні на щорічному Фестивалі пива і м’яса. 22 та 23 вересня у замку Любарта зберуться представники крафтових броварень та ресторатори з усієї України, щоб потішити гостей фестивалю незвичними сортами пива та закусок. Окрім частувань, на гостей свята чекає насичена розважальна програма. Конкурси, розіграші, цікаві заходи та розваги від партнерів – далеко не повний перелік того, що чекає на відвідувачів, повідомляють організатори. А от музичною родзинкою стане гурт «Epolets». Відомі музиканти кілька років поспіль були найфестивальнішим гуртом, до того, як оголосили про творчу відпустку. Вони потішать гостей фестивалю як улюбленими хітами, так і новими композиціями.

13-й Львівський міжнародний літературний фестиваль

Де: Львів

Коли: 19-23 вересня

У програмі понад 900 літературних, мистецьких, освітніх і соціальних заходів, які відбудуться на 50 локаціях. 25 тематичних напрямків та спецпроектів: історія, мови/переклади, креативні індустрії та урбаністика, бізнес, освіта, медицина, мистецтво, медіа та інші. Серед тематичних зон фестивалю: «3 вік: задоволення від читання», «Інклюзія», «Креативні індустрії+Урбаністика», «Територія Свободи: ЗМІ», «Трансліт (мови та переклад)» та ін. Подію відвідає близько 250 видавництв і книготорговельних організацій, понад 1100 авторів, інтелектуалів, художників та культурних діячів з України та інших країн.

Почесними гостями стануть американські письменниці Марсі Шор та Енн Епплбом.

Фестиваль «Bereg Fest 2018»

Де: с. Янош Берегівського району

Коли: 22-23 вересня

«Bereg Fest» – це найстаріший фестиваль Закарпаття, що проходить у вересні в сезон збору врожаю винограду. Саме с. Янош (Берегівського району) цьогоріч стане виноробною столицею Закарпаття. Для традиційного видавлювання винограду в бочках солодкі грона збирають з усіх куточків Берегівщини і зранку на возах доставляють безпосередньо на локацію. Цього року гостям фесту будуть запропоновані концерти на двох сценах. На фестивалі працюватиме ярмарок, на якому ви спробуєте справжні закарпатські вина та смаколики. 23 вересня пройдуть лицарські турніри, де ви зможете поринути у середньовічну історію.

Пам’ятайте, гроші далеко не основне для гарного відпочинку. Друзі, нові знайомства, улюблені гурти, смаколики, різноманітні сувеніри та море позитиву – ось те, що може справді зробити щасливим. Усім гарного відпочинку!

Аліна Бойко

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up