Куди поїхати у травні: фестивалі в Україні 2019

Куди поїхати у травні: фестивалі в Україні 2019

Журналісти «20 хвилин» зібрали добірку фестивалів у травні на будь-який смак.

Фестиваль пива у Львові

Місце проведення: Львів.

Дата: 8.05 – 12.05.

Відео дня

Фестиваль пива у Львові (Міський фестиваль Пива у Львові, пивний фестиваль) – це свято, що знайомить гостей з давньою культурою пивоваріння.

Варити пиво у Львові почали ще у XV столітті, а у 1533 р. польським королем було видано указ, який давав місту право займатися пивоварінням. Значну роль відіграли також монастирі, де монахи з відбірного хмелю, солоду та чистої артезіанської води варили цей дивовижний напій. Тепер воно не припиняє втрачати свій легендарний смак та якість, користуючись шаленою популярністю не тільки у жителів міста, але й туристів.

Пиву у Львові присвячено щорічний міський фестиваль, основою якого є народна музика, танці та ігри у поєднанні з дегустацією різних сортів пива.

І до сьогодні львів'яни не припиняють пишатися і щоденно насолоджуватися цим чудовим напоєм у численних кнайпах, де часто варять і своє, оригінальне, пиво. Різноманіття та смакові якості його вас приємно здивують, а загадкова атмосфера міста та мотиви львівської музики перетворять сам процес пивопиття у ритуал, незмінний уже протягом століть.

Свято кави «Кам'янецька турка»

Місце проведення: Кам'янець-Подільський.

Дата: 10.05 – 11.05.

У Кам'янці-Подільському зберуться на кавовий фестиваль найбільші поціновувачі традиційного кавового напою.

Фестиваль кави «Кам'янецька турка» покликаний нагадати, що кавовий напій на українській землі вперше з'явився у Кам'янці-Подільському. Саме тут під час османського панування у 1672 році була відкрита перша кав'ярня.

Фестивальні заходи проходять на центральній площі Старого міста –Польському ринку. Тут розміщується стилізоване кавове містечко, в якому протягом трьох днів проходить кавовий ярмарок з різноманітними смаколиками, майстер-класи створення картин для інтер'єрів з кавових зерен, кавовий спринт (забіг офіціантів з кавою) і велопробіг, ворожіння на кавовій гущі, конкурси «Забіг у мішках», «Кавовий силач», «Малюнок на тротуарі» та ін. На центральній сцені свої таланти демонструють поети, музиканти, співаки і танцюристи міста.

Але головною дійовою особою свята є гігантська турка-рекордсмен, в якій можна одночасно зварити 200 літрів кави.

Фестиваль повітроплавання «Кубок Поділля»

Місце проведення: Кам'янець-Подільський.

Дата: 17.05 – 19.05.

Фестиваль «Назустріч Сонцю» – це триденне свято повітряних куль, яке традиційно проходить у Кам'янці-Подільському у другій половині травня під час Дня міста. Унікальність проведення повітроплавних заходів у Кам'янці-Подільському полягає в тому, що польоти аеростатів здійснюються безпосередньо над цим красивим середньовічним містом, яке розташоване на берегах мальовничого каньйону річки Смотрич.

«Кубок Поділля 2019» збере екіпажі з України та з-за кордону. Буде проведено кілька польотів над Кам'янцем та околицями – пілоти битимуться за традиційний Кубок Поділля та призи від спонсорів.

Повітроплавне дійство стане святом для всіх кам'янчан та гостей міста, багатьом з них випаде можливість безпосередньо відчути радість польоту.

Ранкові польоти зазвичай проводяться о 5:30, а вечірні – о 18:00. Завершенням свята 18 травня (в п'ятницю) стане Нічний Старт повітряних куль з майдану Відродження, який запланований на 21:00.

У 2019 під час «Кубка Поділля» у Кам'янці-Подільському також пройде новий фестиваль історичної реконструкції «Тріумфальна арка», присвячений 235-й річниці першого польоту повітряної кулі в Україні.

Ніч музеїв в Україні

Місце проведення: по всій Україні.

Дата: 18.05.

«Ніч музеїв» – міжнародна акція, основна мета якої – показати ресурс, можливості, потенціал сучасних музеїв, залучити до музеїв молодь. Вперше «Ніч музеїв» була проведена в Берліні у 1997 році. Зараз в акції бере участь більшість країн Європи та інших континентів.

Українські музеї вперше приєдналися до акції у 2008 році. Поки далеко не всі вони беруть участь, оскільки досить непросто організувати нічну охорону музею, безкоштовний вхід, позаурочну роботу співробітників, особливо за відсутності підтримки держави.

У 2019 ще більше музеїв України візьмуть участь у міжнародній акції «Ніч музеїв». Цього року темою Міжнародного дня музеїв є «Елементи».

Дніпропетровський історичний музей одним з перших в Україні став проводити «Ніч музеїв». 18 травня 2019 року тут знову розгорнеться масштабне дійство: неперевершені театралізовані постановки, вражаючі музичні номери, танці, цікаві майстер-класи, захоплюючі ігри, інтерактиви.

Сумський обласний художній музей на честь «Ночі музеїв» проводить фестиваль, участь в якому візьмуть багато культурних закладів: новий Музей посуду, Будинок-музей Чехова, Галерея мистецтв «Академічна», Сумська обласна філармонія, Музей історії грошей та багато інших.

Державний історико-культурний заповідник «Межибож» 18 травня о 18:00 розпочне акцію «Ніч музеїв в Меджибізькому замку». Тільки цієї ночі можна буде потрапити на екскурсію до палацу Сенявських, який відновлюється з руїн. Учасники побачать нові підземелля, а також ексклюзивні експонати з фондів заповідника.

Фестиваль середньовічної культури «Срібний Татош»

Місце проведення: Чинадійово, Закарпатська область.

Дата: 24.05 – 26.05.

Срібний Татош – закарпатський пегас, символ чистоти і благородства, вірності і честі, мужності і доброти, кличе за собою у світ середньовічних легенд і героїв.

24-26 травня 2019 року в Чинадієвському замку «Сент Міклош» неподалік Мукачева відбудеться шостий міжнародний фестиваль середньовічної культури «Срібний Татош».

На фестивалі «Срібний Татош 2019» проводитимуться видовищні середньовічні бугурти, поєдинки на мечах і алебардах. Для глядачів цього року обладнають зручні трибуни.

Звучатиме автентична музика і готуватимуться смачні страви за старовинними рецептами. Кожен учасник фестивалю зможе взяти участь у середньовічних забавах і танцях, постріляти з лука та арбалета, приєднатися до майстер-класів, придбати оригінальні речі на ярмарку. А у вечірній час небо спалахне від фаєр-шоу.

Пам’ятайте, ніколи не пізно піти назустріч новим пригодам! Яскравих вам фестивальних вражень і захоплюючих подорожей!

Анастасія Ліберман

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up