Фести у лютому: де можна підкорити замерзлу трасу та скуштувати паланчінту?

Фести у лютому: де можна підкорити замерзлу трасу та скуштувати паланчінту?

Щоб святково відправити зиму «у відпустку», вам варто завітати на хоча б один з цих фестивалів. Саме у лютому є можливість поласувати найсмачнішим глінтвейном та домашніми запашними млинцями.

 

Незвичайні «казкові» емоції подарують вам гастрономічні, алкогольні, спортивні фестивалі в лютому. У останньому місяці зимового періоду є купа різноманітних розваг, що можуть стати незабутніми. До того ж, не варто забувати – права поласувати чимось смачненьким, коли забажається, ніхто не відміняв. Отож, обирайте та вирушайте саме туди, де ваші очі сяятимуть лише від задоволення!

1. Фестиваль льодових скульптур у «Мануфактурі»

Дата: 4-5 лютого 2017 року

Відео дня

Місце проведення: Київська обл., с. Ходосівка, Обухівське шосе-2, Аутлет-містечко «Мануфактура.

Для гостей фестивалю українські скульптори покажуть свою майстерність у створенні різноманітних чарівних льодових фігур. Усі охочі зможуть познайомитися з роботами майстрів та навчитися основним технікам виготовлення льодових скульптур. У рамках фестивалю на вас очікують майстер-класи для найменших відвідувачів та широкий асортимент ароматного гарячого глінтвейну. Також на території «Мануфактури» ви можете відвідати різноманітні кафе та ресторани.

2. Десятий ювілейний фестиваль-триб’ют пам’яті Курта Кобейна «Куртодром-2017»

Дата: 11 лютого 2017 року

Місце проведення: м. Одеса, Одеська філармонія

У залі Одеської філармонії відбудеться десятий ювілейний фестиваль-триб’ют пам’яті Курта Кобейна «Куртодром-2017», на якому зберуться шанувальники культової групи «Nirvana». Фестиваль традиційно приурочений до дня народження легендарного вокаліста групи Курта Кобейна. Організатори анонсують, що ювілейний «Куртодром-2017» буде проведено в незвичайному для фестивалю форматі. Цього разу легендарні хіти виконуватимуть за участю симфонічного оркестру.

«Куртодром» – це фестиваль пам’яті талановитого музиканта, життя якого обірвалося в 27 років через наркотичну залежність. Організатори підкреслюють, що цей фестиваль – не тільки свято для всіх шанувальників творчості Курта Кобейна й любителів драйвової рок-музики, але також і соціальна акція, спрямована на боротьбу з наркоманією та пропагування здорового способу життя серед музикантів і слухачів.

3. Восьмий фестиваль млинців «Ужгородська ПАЛАЧІНТА»

Дата: 11-12 лютого 2017 року

Місце проведення: відбудеться у Боздоському парку в Ужгороді.

Це гастрономічний фестиваль з різноманітною культурною і розважальною програмою, яка об’єднує українські та закарпатські традиції з сучасними тенденціями. Назва фестивалю походить від угорського «Палачінта» (palacsinta) – млинчик. Під час свята можна буде поласувати не тільки млинцями-палачінтами, які будуть пекти на відкритому повітрі прямо на очах відвідувачів, але і бограчем, ковбасками і шашликами, закарпатським медом і вином. Крім смачненького, заплановані народні гуляння, концерт, конкурси, а також традиційне спалення опудала зимової володарки «Мари». Також фестиваль матиме благодійне спрямування. Разом з Рухом підтримки закарпатських військових готуються заходи для збору коштів задля потреб армії, а підприємці віддадуть на ці цілі частину виручки.

4. ICE TRAIL ультрамарафон крижаним покривом річки Уж

Дата: 18 лютого 2017 року

Місце проведення: відбудеться перший забіг серії Ukrainian Trail League – ICE TRAIL. Подія проходитиме на території Коростенського району Житомирської області в селі Горщик.

Підкорення головної траси змагань Ice Trail 50 км, де 50% кілометражу проходить замерзлими поверхнями водойми, може стати першим кроком до отримання звання кращого бігуна UTL 2017. Варто зауважити, що для учасників, які не готові брати ультрамарафонську дистанцію 50 км, в рамках фестивалю ICE TRAIL буде проведено коротші забіги: Winter Fun 10 км – хто вирішив спробувати себе в трейлах під хештеги вперше та Snow Trail 25 км – для тих, хто в темі. Ультрамарафон є частиною Ukrainian Trail League, забіги якої проходитимуть в різних регіонах та за різних природних умов. Для ICE TRAIL обрано красиву місцевість Житомирського Полісся із замерзлими водоймами річки Уж.

Куди саме їхати відпочивати й відчути драйв – обирати саме вам. Головне, щоб настрій був чудовим, а шлях – легким. Зробіть свій вибір!

Марина Михальчук

 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up