Звягельчанин Віталій Повторейко: «У ситуації, коли сусід погрожував матері рушницею, від оперативності прибуття поліцейських залежало її життя. Спасибі»

Звягельчанин Віталій Повторейко: «У ситуації, коли сусід погрожував матері рушницею, від оперативності прибуття поліцейських залежало її життя. Спасибі»

31 березня до поліції звернувся житель Новограда-Волинського зі словами щирої подяки поліцейським групи реагування місцевого відділу, які не лише оперативно прибули на виклик про можливу загрозу життю його матері, але й професійно спрацювали.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області, близько 22.30 надійшло повідомлення від жительки с. Несолонь про сусіда, який з рушницею прийшов до їх обійстя та прогрожує зброєю. 

До села негайно виїхала група реагування у складі інспектора Кирила Ульянова та поліцейського Олега Лібіченка. Уже на місці події вони помітили чоловіка, який саме йшов від будинку заявниці через город до своєї хати, дійсно тримаючи у руках зброю.

- Я подумав тоді, що він щойно побачив проблискові маячки нашого службового авто і вирішив залишити сусідів у спокої та повернутись до себе, - розповідає один з правоохоронців. 

Відео дня

Також поліцейські з’яcували, що заявниця проживає разом з 65-річною матір’ю, яка має серйозні проблеми зі здоров’ям, та чоловіком-учасником АТО. Жінка розповіла, що не на жарт злякалась, коли до них заявився нетверезий сусід з погрозами, і остерігалась, аби конфлікт не переріс у трагедію.

Інспектори наздогнали чоловіка та розпочали тривалу бесіду.

- Він дійсно був не в зовсім адекватному стані, чи то через гнів і агресію, чи то через алкоголь, а, може, і брак виховання. Ми переконували його заспокоїтись та віддати зброю, аби не нашкодити собі й іншим, - каже Кирило Ульянов. 

Врешті 53-річний чоловік поклав рушницю, а поліцейські її розібрали. За висновком експертів, це пневматична зброя з оптичним  прицілом, що не потребує спеціального дозволу для придбання та зберігання. За словами власника, він її придбав для самозахисту.

Відносно чоловіка, який раніше, як з’ясувалось, уже притягувався до кримінальної відповідальності,  були оформлені адміністративні матеріали за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) КУпАП. 

Уже наступного дня до поліції звернувся син заявниці із словами вдячності за своєчасну допомогу: 

- Щиро кажу, ми не сподівались на таке швидке прибуття поліцейських. Тому вдвічі вдячні і за оперативність, і за вплив на сусіда. Конфлікти з ним, на жаль, є постійними і значно псують життя та нерви моїм рідним, а от захисту від нього жодного, - розповів Віталій Повторейко. 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up