Знахабніли: на Житомирщині "чорні" старателі видобували бурштин... екскаваторами

Знахабніли: на Житомирщині "чорні" старателі видобували бурштин... екскаваторами

У Ємільчинському районі нелегальні бурштинокопачі добували "сонячне" каміння за допомогою екскаваторів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області. 

Близько 7 ранку на околиці с. Барашів поліцейські помітили два екскаватори, керманичі яких розривали ковшами ґрунт.

Як з’ясувалося, таким оригінальним способом чоловіки намагалися незаконно видобувати бурштин.
На місце події прибула слідчо-оперативна група Ємільчинського відділення поліції, працівники якої встановили, що затриманими під час здійснення незаконної діяльності старателями виявилися 57-річний житель Вінницької області та 33-річний місцевий житель. Екскаваторні машини разом з їх власниками були доставлені до відділення поліції для подальшого встановлення усіх обставин події.

Водночас відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.
Нагадаємо, що чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів або обмеженням чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up