Житомирянка втратила 27 тисяч гривень через власну довірливість

Житомирянка втратила 27 тисяч гривень через власну довірливість

Упродовж минулої доби кілька жителів області повірили невідомим абонентам, які телефонували від імені банківських установ, і втратили власні кошти. Поліцейські закликають полісян бути особливо уважними у будь-яких фінансових питаннях.

4 грудня до Житомирського відділу поліції звернулась 38-річна жителька обласного центру із повідомленням про зникнення з її банківського рахунку 27 тисяч гривень. 
Як з’ясували поліцейські, напередодні на мобільний жінки зателефонував незнайомець та назвався працівником фінансової установи. Він повідомив про спробу стороннього втручання до її банківського рахунку, відтак запропонував провести певні операції, аби «посилити захист». Співрозмовник вивідав у заявниці конфіденційні дані, що дозволило йому провести операцію із перерахунку чужих коштів. 
Того ж дня схожа неприємність трапилася із 68-річною житомирянкою. До жінки також зателефонував незнайомець, повідомивши про спробу зняття коштів з її рахунку сторонньою особою. Під приводом надання допомоги у вирішенні проблеми він дізнався у жінки усі конфіденційні дані. Тільки із смс-повідомлення, що надійшло з фінансової установи, вона зрозуміла, що з її банківського рахунку зникли понад 2 тисячі гривень. 
45-річна жителька селища Пулин за аналогічних обставин втратила близько 17 тисяч гривень зі свого рахунку. Про це жінка заявила до місцевого відділення поліції. 
Нині у рамках розпочатих за ст. 190 (Шахрайство) ККУ кримінальних проваджень поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаних злодіянь.
Разом з тим правоохоронці закликають громадян бути обачними у фінансових питаннях. 
Пам’ятайте, що конфіденційні відомості ваших банківських рахунків не можна повідомляти нікому, навіть банківським працівникам. Вони не можуть запитувати у вас паролі входу до вашого електронного кабінету, пін-коди карток, CVV-коди тощо. Цю інформацію маєте знати тільки ви!

Не надавайте особистої інформації про номери банківської картки, рахунку, телефону, «прив’язаного до картки», особливо, якщо спілкуєтесь із незнайомим абонентом або даєте оголошення в інтернет-мережі.
Будьте уважними, не дайте себе ошукати і не дозволяйте пройдисвітам збагатитися за ваш рахунок!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up