Житомирські правоохоронці викрили цілу банду зловмисників у Запоріжжі

Житомирські правоохоронці викрили цілу банду зловмисників у Запоріжжі

Зловмисники були затримані «на гарячому» під час чергового злочину — нападу на приватний будинок.

Усі подробиці щодо затримання бандитів на прес-конференції повідомив начальник ГУ Нацполіції в Житомирській області В`ячеслав Печененко.

«Бандити скоювали злочини як на території Житомирської області, так і в інших регіонах України. Ми опікувалися цією групою стосовно всім відомого розбійного нападу на підприємців, які поверталися з виставки у Києві до Вінниці. А біля Бердичева ці розбійники на них напали,одного поранили, викрали автомобіль і потім зникли разом з ювелірними прикрасами, які залишились у підприємців після цієї виставки. Одразу ж, з наступного дня, наші оперативники зайнялися розслідуванням цього злочину, і як наслідок - блискуча спецоперація, яка була проведена у місті Запоріжжі напередодні скоєння ними майбутнього злочину. Вони планували розбійний напад на одну з осель у Запоріжжі. Для цього вони використовували однострій поліцейських, фіктивну ухвалу суду для проведення слідчих дій, щоб зайти в цю домівку. Однак, не довівши цей злочин до кінця, працівниками КОРДу вони були затримані»,- розповів Вячеслав Печененко.

Попередньо встановлено, що затримані - мешканці окупованої частини Донеччини та підозрюються в ряді зухвалих розбоїв із застосуванням зброї, що хвилею прокотилися по території нашої країни.

Відео дня

«До затримання цієї групи були залучені працівники департаменту карного розшуку, прокуратури і СБУ. Чому СБУ? Тому що вся група 100% - це уродженці Донецька. Під час розслідування нами вже підтверджені факти в тому, що вони неодноразово здійснювали поїздки на окуповану територію ДНР», - додав начальник ГУ Нацполіції в Житомирській облаті.

За словами правоохоронців, зловмисники скоювали розбійні напади на громадян, загалом підприємців, перевдягаючись у поліцейську форму.Під час затримання у бандитів було виявлено ряд речей: зброя, гранати, поліцейська форма, а також золото.

«Саме по ювелірній справі ми і вийшли на зловмисників. Дуже суттєву роль відіграло те, що у нас вже навіть у невеликих населених пунктах встановлені відеокамери», - зазначив керівник поліції в Житомирській області.

Як повідомляє офіційний сайт Національної поліції України, у справі «фейкових поліцейських» проведено близько 30 обшуків. За словами головного керівника поліції Сергія Князева, вилучені речові докази допоможуть поліції в розслідуванні й інших правопорушень на території України.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up