Жителя Новоград-Волинського району, підозрюваного у викраденні майна на майже 3 млн грн, взяли під варту

Жителя Новоград-Волинського району, підозрюваного у викраденні майна на майже 3 млн грн, взяли під варту

За участі прокурора Новоград-Волинської окружної прокуратури розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у таємному викраденні майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 185 КК України).

За результатом розгляду, Новоград-Волинським міськрайонним судом винесено ухвалу щодо застосування особі тримання під вартою з правом внесення грошової застави на суму 780 тис. грн, - повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Слідством установлено, що крадіжку скоїв 18-річний житель Новоград-Волинського району, перебуваючи на умовно-достроковому звільненні за раніше скоєний злочин проти власності.

Так, того вечора, 03.10.2022, знайомий односельчанин, син господарки будинку, запросив його додому, де вони розпивали алкогольні напої. Коли ж після тривалого застілля хлопець заснув, підозрюваний знайшов у помешканні металевий сейф із грошима, прихопив ще й ювелірні вироби та залишив місце злочину. Зламавши сейф та діставши звідти долари США, Євро та значну кількість гривень – загалом 2,7 млн грн, поспішив до Житомира за покупками.

Відео дня

Вже наступного дня зловмисник встиг придбати автомобіль марки BMW та інші речі і збирався поїхати до Києва, однак був оперативно затриманий правоохоронцями.

Наразі йому повідомлено про підозру.

Досудове розслідування, за процесуального керівництва Новоград-Волинської окружної прокуратури, проводить Новоград-Волинський райвідділ поліції.

У разі доведення вини підозрюваного у скоєному, суд може призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 12 років. 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up