Жителька Олевська перерахувала шахраям 39 тис. грн за "допомогу дочці"

Жителька Олевська перерахувала шахраям 39 тис. грн за "допомогу дочці"

Поліція Житомирщини застерігає: шахраї видурюють гроші, повідомляючи про неприємності з вашими рідними.

Правоохоронці реєструють непоодинокі випадки ошуканства, коли зловмисники телефоном повідомляють громадянам про нібито затримання за вчинення злочину або ДТП та пропонують «вирішити питання», заплативши значну суму. Днями жителька Олевщини віддала шахраєві 39 тисяч гривень, щоб допомогти доньці, яка нібито стала фігуранткою кримінального провадження, - повідомяє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Увечері 14 вересня до Олевського відділення поліції звернулась 58-річна жителька району із повідомленням про шахрайство. Жінка розповіла, що в обідню пору до неї на мобільний зателефонувала незнайомка та назвалася слідчою. Вона повідомила, що у 19-річної доньки заявниці проблеми із законом та для розв'язання питання необхідно сплатити кошти. У результаті ошелешена жінка переказала на банківський рахунок, вказаний співрозмовницею, 39 тисяч гривень. Лише згодом жінка змогла зв’язатися з дочкою та зрозуміла, що її ошукали.

Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) КК України, триває встановлення особи, причетної до злодіяння.

Відео дня

Водночас поліцейські зазначають, що повідомленням незнайомців про проблеми у рідних, які потребують негайної грошової допомоги, ні в якому разі не можна вірити. Правоохоронці звертаються до жителів Житомирщини із застереженням:

- у разі, якщо вам повідомляють про потрапляння рідної людини у ДТП, раптове захворювання, затримання поліцією тощо, уточніть усі відомості, у тому числі де саме знаходиться ваш родич. Після цього зателефонуйте самі до відповідного закладу (лікарні, поліції), з’ясуйте всі обставини;

- спробуйте зв’язатись із людиною, про яку йдеться, або з кимось, хто може бути поруч – рідними, друзями, сусідами тощо;

- ніколи не передавайте гроші, призначені нібито для лікування, відшкодування збитків потерпілим чи іншої термінової потреби, незнайомим людям;

- жодним чином не погоджуйтесь на умови незнайомців, особливо якщо вони вимагають терміново сплатити кошти. Відразу повідомте на номер «102» - вас намагаються ошукати!

До того ж зауважте, що «вирішувати питання» для уникнення відповідальності за вчинене правопорушення за допомогою грошей – це злочин. Згоду допомогти рідним таким способом і використовують шахраї.

Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up