Житель Баранівського району оформив на свою знайому кредитів на 150 тисяч гривень

Житель Баранівського району оформив на свою знайому кредитів на 150 тисяч гривень

Майже півсотні кредитів на вказану суму оформив на жительку Чернігівщини її знайомець з Житомирської області.

Копії особистих документів жінка віддала йому ще позаминулого року, сподіваючись на допомогу у працевлаштуванні. Натомість за два роки у неї з’явились значні боргові зобов’язання. Обставини з’ясовує слідство,- інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

21 січня до Новоград-Волинського відділу поліції звернулась 31-річна жителька Чернігівщини із заявою про ошуканство. Правоохоронцям жінка розповіла, як після свого повернення з-за кордону дізналась шокуючу новину про боргові зобов’язання перед різними фінансовими установами і спілками на 150 тисяч гривень. Причому, до оформлення жодного з цих кредитів, за її словами, заявниця не мала стосунку. Втім, жінка поділилась власними підозрами з цього приводу з правоохоронцями.

Заявниця розповіла, що у 2017-му році, будучи прихожанкою одного з храмів на Чернігівщині, вона познайомилась із жителем Житомирської області, який також відвідував культову споруду. Чоловік пообіцяв допомогти із працевлаштуванням у столиці. Для цього взяв у жінки копії її особистих документів. Якийсь час вона підтримувала з ним зв'язок, і той продовжував годувати її обіцянками. Потім заявниця поїхала на заробітки за кордон, а її рідних почали турбувати колектори з різних фінансових установ з вимогами сплати кредитних зобов’язань.

Відео дня

– Попередньо відомо, що надмірною довірливістю жінки скористався 39-річний житель Баранівського району. За наявними відомостями, від імені заявниці він подав близько 200 запитів до офіційних фінансових установ і кредитних спілок про можливість оформлення кредитів. У 48 випадках отримав позитивні відповіді і, скориставшись копіями чужих документів, взяв позику загалом у 150 тисяч гривень. За словами жінки, два кредити уже нібито погашені ним самим, - розповів начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко. 

Нині за фактом шахрайства (ст.190 ККУ) поліція розпочала кримінальне провадження, у рамках якого водночас з’ясовуються й інші обставини, у т.ч. як стало можливим оформлення кредитних договорів без особистої участі позичальника та лише за копіями її документів, наданих іншою особою. Нині правоохоронці встановлюють місцеперебування підозрюваного заявницею в ошуканстві.

Разом з тим поліцейські звертаються до громадян із наполегливим застереженням. Не довіряйте незнайомим і малознайомим людям, особливо у справах, що стосуються фінансових питань. Нікому не передавайте ні власні документи, ні їх копії. Вашими необачністю і довірливістю можуть скористатися шахраї.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Олег Маляр

    А  ті кредитні організації до відповідальності притягнути, слабо?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up