Затримані на хабарі посадовці Держекоінспекції на незаконних схемах "заробляли" більше 100 тис. грн на місяць

Затримані на хабарі посадовці Держекоінспекції на незаконних схемах "заробляли"  більше 100 тис. грн на місяць

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарах чотирьох посадовців одного з відділів Державної екологічної інспекції Житомирської області.

Нагадаємо, "20 хвилин" повідомляли про затримання на прикордонному пункті пропуску Виступовичі чотирьох екологів.

За повідомленням прес-групи УСБ України в Житомирській області, правоохоронці встановили, що троє головних інспекторів під керівництвом начальника відділу запровадили незаконний механізм вимагання грошей від підприємців. За одержання неправомірної вигоди чиновники обіцяли безперешкодне проходження екологічного та радіологічного контролю під час митного оформлення товарів. За оперативною інформацією, основними «клієнтами» зловмисників були підприємства-експортери лісоматеріалів та продукції каменедобувної галузі регіону.

За попередніми висновками, середньомісячний «прибуток» посадовців становив понад сто тисяч гривень.

Відео дня

Співробітники СБУ затримали зловмисників в обласному центрі у квартирі організатора схеми під час передачі підлеглими його «частини» хабара у розмірі тридцять тисяч гривень.

Вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Операція з викриття протиправних дій посадовців проводилась спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.


 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Сергей Власюк

    Та хрен хто що зробить, відмажуться, а через деякий час скажуть що взагалі такого не було(((( де закони як в Китаї
  • Inna Malinovskaia

    Головне,щоб справа була доведена до кiнця.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up