Замість обіцяної роботи кур’єра парубку з Чуднівщини довелося вдавати з себе медика та забирати гроші у пенсіонерів: поліція розкрила шахраїв

Замість обіцяної роботи кур’єра парубку з Чуднівщини довелося вдавати з себе медика та забирати гроші у пенсіонерів: поліція розкрила шахраїв

Наприкінці листопада до 82-річної жительки смт Попільні на домашній номер зателефонував невідомий зі звісткою про потрапляння її дочки у ДТП.

Тоді вона віддала «лікарю», який прийшов до неї додому, 30 тисяч гривень та ще 2,4 тисячі доларів США для порятунку рідної людини. Пенсіонерка досить швидко зрозуміла, що її ошукали, однак невідомий уже встиг піти.

Оперативники відділення поліції №2 (смт Попільня) Житомирське районне управління поліції зібрали першочергові відомості та розпочали заходи із встановлення осіб, причетних до події. У результаті встановили, що до пенсіонерки за грошима приходив 22-річний житель Чуднівської громади. Хлопця розшукали у м. Києві та доставили до поліційного відділення.

Він визнав свою провину та розповів, що знайшов такий «підробіток» у телеграм-каналі. Замість обіцяної роботи кур’єра довелося вдавати з себе медика та забирати гроші у пенсіонерів. Винагорода за такі відвідини його влаштувала.

Відео дня

Нині встановлено, що хлопець причетний принаймні до ще 2 подібних ошуканств жителів Житомирського району. Загалом пенсіонери віддали понад 230 тисяч гривень на уявний порятунок рідних.

Слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 (Шахрайство) КК України. Тож нині у межах досудового розслідування триває з’ясування всіх обставин та перевірки причетності підозрюваного до подібних правопорушень. Також поліцейські встановлюють інших учасників цієї злочинної схеми.

Водночас правоохоронці вкотре закликають жителів Житомирщини бути вкрай обережними у спілкуванні з незнайомцями, особливо якщо вони звертаються до вас у телефонному режимі, називаючись посадовцями, лікарями, соціальними працівниками, поліцейськими тощо.

Якщо вам сповіщають про потрапляння ваших рідних у біду, ніколи не передавайте незнайомцям гроші для їх порятунку. Самостійно перевірте, чи правдива надана вам інформація: зателефонуйте до рідної людини, про яку йшлося у розмові або до тих, хто може бути поруч з нею, та з’ясуйте всі обставини. За неможливості – розкажіть про нав’язану вам інформацію рідним, друзям або сусідам та порадьтеся з ними, це дозволить вам опанувати себе та не вчинити необачно.

Можливо, це зображення в мультиплікаційному стилі (‎одна або кілька осіб, люди стоять та ‎текст «‎له полция житомирщини застерігае: не вддавайте кошти шахраям за уявний порятунок рдних! ваш син затриманий полцею ваша дитина потрапила удтп дтп ваша донька JIKAPHI залишайтеся спокийними TA розсудливими; зателефонуйте людин, про яку йдеться; не передавайте грош незнайомцям за жодних обставин!‎»‎‎)

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up