Забарикадувався в оселі, облив себе бензином і стріляв в поліцейських - у Коростені сімейна сварка переросла у справжній бойовик

Забарикадувався в оселі, облив себе бензином і стріляв в поліцейських - у Коростені сімейна сварка переросла у справжній бойовик

Подія сталась увечері 25 квітня у м. Коростені. У ході сімейної сварки чоловік облив кімнату у будинку та себе бензином і забарикадувався, погрожуючи підпалити оселю.

Під час спілкування з поліцейськими чоловік вистрелив у бік правоохоронців. Ніхто з них не постраждав. На місці події працювали спецпризначенці КОРДу, які і затримали агресивного коростенця, - повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

25 квітня близько 22:30 жителька м. Коростеня повідомила на спецлінію «102» про сімейний конфлікт зі співмешканцем, у ході якого чоловік вдавався до насилля, а потім облив кімнату і себе пальним та став погрожувати підпалом.

Відео дня

40-річна жінка уточнила, що, окрім неї та чоловіка, у будинку знаходяться троє дітей, віком 11, 15 та 19 років.

За вказаною заявницею адресою одразу ж виїхали поліцейські сектору реагування та слідчо-оперативної групи Коростенського районного управління. На момент їх прибуття з’ясувалось, що жінка та двоє дітей, 11 та 15 років вийшли з будинку.

В оселі залишався ще один 19-річний син жінки. Поліцейські зайшли усередину та спробували домовитись з агресивним чоловіком, однак він відмовився спілкуватись. Правоохоронцям вдалося вивести юнака з будинку, аби убезпечити.

У цей час чоловік закрився та почав демонструвати пістолет і запальнички, якими продовжував погрожувати підпалом. Коли поліцейські спробували вчергове наблизитись до вхідних дверей будинку він вистрелив в їх бік. Куля дотично зачепила і пошкодила бронежилет інспектора сектору реагування патрульної поліції. Сам правоохоронець не постраждав.

 

Відтак о 23:30 начальник Головного управління НП в Житомирській області на території м. Коростеня ввів у дію спеціальну операцію по затриманню озброєного правопорушника.

На місце події прибули спецпризначенці КОРДу.

– Зважаючи на небезпеку, яку чоловік становив і для себе, і для оточуючих людей, слід було діяти обережно і виважено. Відтак КОРДівці упродовж більше трьох годин проводили перемовини із забарикадованим у будинку чоловіком, отримавши при цьому необхідну інформацію та зорієнтувавшись із подальшими діями. Під час виконання однієї з домовленостей група спецпризначенців зайшли у будинок і миттєво затримали господаря. У результаті операції ніхто з людей не постраждав. З оселі вилучено пістолет, попередньо, травматичної дії, - прокоментував начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Юрій Олійник.

Нині 45-річний коростенець перебуває під вартою у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Попередня кваліфікація події – ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) КК України. Проводяться необхідні процесуальні слідчі дії.

За чинним законодавством за вказане правопорушення передбачено покарання від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.


Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Марина Петрова

    То ли ещё будет...
  • Евгения Табунщик

    Специально Власть разрешила оружие, чтоб случалось ПОДОБНОЕ!? 👎🐽
  • Наталія Вербовська

    Звідки в людей стільки зброї?! І хто її видає таким психам?!

    Олексій Мельниченко reply Наталія Вербовська

    то травмат
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up