За перший тиждень квітня жителі Житомирщини добровільно здали до поліції понад 70 одиниць зброї

За перший тиждень квітня жителі Житомирщини добровільно здали до поліції понад 70 одиниць зброї

На території області триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Його мета – попередження та припинення фактів нелегального обігу зброї та вибухівки.

Станом на 8 квітня жителі регіону уже здали до територіальних підрозділів ГУНП 74 одиниць зброї та 9 пристроїв для відстрілу гумових куль. Серед вилученого арсеналу - 2 одиниці зброї армійських зразків, 2 - мисливської нарізної , 69 мисливських гладкоствольних рушниць та інше, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

Також громадяни повідомили до поліції про виявлення або зберігання 10 артилерійських снарядів часів Другої світової війни, 2  гранат та майже 100  боєприпасів до різного виду зброї.

3 квітня до Ружинського відділення поліції звернувся житель райцентру з повідомленням про виявлення на березі річки набоїв до нарізної зброї. Поліцейські встановили, що на початку березня чоловік рибалив та натрапив на боєприпаси калібром 5,6 мм. Він забрав їх з собою, однак згодом вирішив добровільно здати до поліції. Набої вилучили, нині їх походження встановлюється у ході розпочатої перевірки.

Відео дня

Нині відповідно до чинного законодавства (ч.3 ст. 263 ККУ) у процесі «роззброєння» від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів звільнено 7 жителів області, які добровільно здали зброю.  Після проведення необхідних перевірок громадяни зможуть зареєструвати 6 одиниць із названих.

Відтак поліція нагадує про можливість добровільної здачі зброї та небезпечних предметів, а отже - уникнення відповідальності за їх незаконне зберігання.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up