За минулий тиждень поліцейські Житомирщини розшукали 13 зниклих дітей

За минулий тиждень поліцейські Житомирщини розшукали 13 зниклих дітей

Усі юні жителі Житомирщини, серед яких 4  - малолітні, нині повернуті додому.

З ними та батьками поліцейські і фахівці соціальних служб проводять відповідну роботу. Дорослих, які знехтували батьківськими обов’язками або вчиняли домашнє насильство, притягнуто до адміністративної відповідальності, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Увечері 20 жовтня до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення від жителя району про зникнення його 11-річного сина. За словами батьків підлітка, він вийшов з дому на кілька хвилин (навіть не вдягнувся, як слід), але не повернувся і через дві години. Після самостійних безрезультатних пошуків, вони звернулися до поліції.

Поліцейські, розшукуючи хлопця, перевірили закинуті будівлі, оповістили про його пошуки рідних та друзів, відвідали за місцем проживання родичів. Також на місці події працював кінолог зі службовим собакою. Зрештою, після опівночі хлопчик прийшов до своїх діда й баби у сусідньому селі.

Відео дня

- Під час спілкування з поліцейськими підліток зізнався, що увесь цей час переховувався у сусідньому селі та намагався залишитися непоміченим, однак сильно замерз, тому й вирішив зайти до будинку родичів. Причиною уходу з дому хлопець вказав образи з боку мачухи, - розповідає начальник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук. – На цю обставину поліцейські звернули особливу увагу.

Після роботи з усією родиною, правоохоронці склади адміністративні матеріали за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства…) КУпАП відносно жінки. Відомості про подію також будуть направлені до соціальних служб для організації подальшого нагляду за сім’єю.

- Загалом за минулий тиждень надійшло 13 повідомлень про зникнення дітей. У 4 випадках довелося шукати дітей, яким не виповнилося й 11 років: двічі – в Овруцькому районі та по 1 – у Новограді-Волинському та Житомирі, - коментує начальник Наталія Гончарук. - Частина сімей, де один з батьків не є рідним для дітей, перебуватимуть під наглядом соціальних працівників та психологів.

Поліцейські вкотре закликають громадян контролювати своїх дітей і цікавитись їх місцем знаходження. Будьте уважними до їх проблем, знаходьте час для спілкування, виявляйте любов та турботу. Нагадуйте дітям про необхідність дотримання правил безпеки у публічних місцях і роз’яснюйте відповідальність за ті чи інші дії та вчинки.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті 15:00 Житомирська громада передала військовим дрони Mavic 3 Pro та засіб РЕБ 14:40 Почуйте рятувальників – не паліть суху траву! 14:20 Житомирщина - у трійці областей з найбільшою кількістю земельних ділянок, набутих юридичними особами 14:00 У Житомирі відбувся відкритий Чемпіонат Житомирської області з баскетболу серед дівчат photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up