За минулий тиждень поліцейські розшукали та повернули додому 12 "юних мандрівників"

За минулий тиждень поліцейські розшукали та повернули додому 12 "юних мандрівників"

Діти тікали з шкільних занять, йшли гуляти або просто забували сповістити рідних про свої плани. В усіх випадках з ними все добре, а з родинами працює ювенальна поліція.

Як повідомляє ГУНП Житомирщини, поліцейським довелося розшукувати кількох юних школярів, які без дозволу дорослих залишили навчальні заклади. Так, 11-річна жителька Брусилівської громади пішла додому ще до закінчення занять. Це помітили педагоги й одразу сповістили правоохоронців. Поліцейські групи реагування відділу поліції №2 (м. Коростишів) помітили дитину, яка крокувала дорогою у напрямку рідного села. Її доставили додому, з дівчинкою все гаразд.

7-річна житомирянка примусила похвилюватися рідних, які не застали її після занять у музичній школі. Дівчинку вдалося швидко розшукати. Як з’ясувалось, вона не зрозуміла, що повинна була дочекатися батьків, й самостійно вирушила додому.

А у м. Бердичеві розшукували 10-річного школяра, який іноді вдається до мандрів містом. Цього разу хлопчик пішов зі школи, однак додому не дійшов. Як з’ясувалось, він якийсь час перебував у відчиненому гаражі сусідів, коли ж його помітили, обрав сховок в іншому сусідському подвір’ї. Знайшли його у… вуличній вбиральні. Нині школяр вдома, а з родиною працюють ювенальні поліцейські.

Відео дня

Коростенські правоохоронці вже не вперше виявили у місті 15-річного киянина, який має звичку приїздити електропотягом до райцентру та розважатися, вживаючи спиртне. Через це він навіть потрапляв до місцевої лікарні. Парубка передали матері. Відносно жінки, яка вважає сина дорослим та не контролює його дозвілля, складені матеріали про адміністративне правопорушення за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей)  КУпАП.

Ще кілька підлітків забували вчасно зателефонувати рідним та повідомити, де вони знаходяться. Тож їх місце перебування також доводилося встановлювати поліцейським. Усіх їх повернули додому.

Правоохоронці закликають батьків приділяти більше часу дітям, будуючи довірливі стосунки. Цікавтеся їх інтересами та колом спілкування, підтримуйте у нових починаннях водночас застерігаючи від необдуманих вчинків. Намагайтесь уникати конфліктів чи суперечок у спілкуванні з підлітками, пам’ятайте, що зараз вони переживають особливий період, коли необережне слово може спричинити неочікувану реакцію. Варто разом домовитися про підтримання телефонного зв’язку під час відпочинку з друзями, обговорити дії у разі надзвичайних ситуацій.

У разі зникнення дитини, відсутності з нею зв’язку – негайно телефонуйте до поліції на спецлінію «102».

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up