За крадіжки з помешкань односельчан та підпал будинку 23-річного мешканця Ємільчинщини засудили до 5 років позбавлення волі

За крадіжки з помешкань односельчан та підпал будинку  23-річного мешканця Ємільчинщини засудили до 5 років позбавлення волі

Прокурори Житомирської обласної прокуратури довели в апеляційному суді необхідність призначення реального покарання жителю Ємільчинського району за скоєння серії злочинів.

Відтак Житомирський апеляційний суд, визнавши доводи прокурорів обґрунтованими, скасував вирок суду першої інстанції щодо призначення умовного покарання та ухвалив новий – позбавлення волі строком на 5 років, - повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Установлено, що 23-річний житель одного із сіл Ємільчинського району (тепер Новоград-Волинський) протягом двох місяців (грудень 2020 – січень 2021 років) скоїв низку злочинів. Зокрема, грудневого дня,  переконавшись у відсутності власниці сусідського будинку, за допомогою металевої фомки віджав вхідні двері та викрав з будинку чуже майно.

Однією крадіжкою зловмисник не обмежився. Вже через декілька днів, у переддень новорічного свята, забрався на горище сусідського будинку та підпалив його, завдавши шкоди на суму майже 50 тис. грн.

Відео дня

Наступних днів, 1 та 2 січня 2020 року, продовжив свої кримінальні справи: крім крадіжки чужого майна з іншого будинку, повторно підпалив сусідський будинок, спричинивши шкоди на суму понад 77 тис. грн.

Своїми злочинними діями парубок завдав односельчанам матеріальних збитків майже на 130 тис. грн.

Наразі вирок апеляційної інстанції набрав законної сили.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up