За добу поліцейські викрили 6 жителів області з наркотиками

За добу поліцейські викрили 6 жителів області з наркотиками

Пакунки з порошком, пігулками та рослинною сировиною правоохоронці вилучали у Житомирі, Коростишеві, Чуднові та Брусилівській громаді. Попередньо, місцеві жителі незаконно зберігали при собі наркотичні та психотропні речовини. Розпочаті відповідні перевірки та експертні дослідження.

Увечері 19 травня на вулиці Покровській обласного центру патрульні поліцейські виявили у 31-річного житомирянина паперовий згорток з порошком. За кілька годин потому по вул. Чехова ТОРівці виявили у 42-річного жителя м. Житомира пакунок з пігулками, ймовірно психотропним засобом. А майже опівночі, перевіряючи перехожого, який порушив вимоги комендантської години, поліцейські виявили у нього пакунок з рослинною масою.

Коростишівські поліцейські провели обшук у будинку 43-річного місцевого жителя. У результаті вилучили пакунок з рослинною масою, попередньо – коноплею. Також ємність з сухою рослинною масою виявили і у жителя Брусилівської громади.

У м. Чуднові поліцейські сектору реагування місцевого відділення поліції під час поверхневої перевірки виявили згорток з рослинною сировиною у 17-річного жителя громади.

Відео дня

Обставини подій задокументували працівники слідчо-оперативних груп поліції, вони ж і вилучили виявлене. Слідчі підготували відповідні матеріали для направлення речовин на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Попередня правова кваліфікація зазначених подій – ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Такі протиправні дії караються штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Альона Таратасюк

    Жах!

keyboard_arrow_up