Волонтерам повернули мікроавтобус, відібраний сепаратистами у зоні АТО

Волонтерам повернули мікроавтобус, відібраний сепаратистами у зоні АТО

30 серпня начальник Головного управління Нацполіції області В’ячеслав Печененко передав ключі від автомобіля «Volkswagen LT-46», розшуканого поліцейськими на Донеччині, його власнику Леоніду Войнашу.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції  Житомирської області.

Чоловік разом із знайомим у 2014 році потрапили у полон до бандитів, які відібрали мікроавтобус.  Волонтерам вдалось вибратись із окупованого Донецька та повернутись додому.

Відео дня

За фактом їх утримання в полоні Головним управлінням Національної поліції в Житомирській області у 2014 році було розпочато кримінальне провадження за ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) ККУ.

- У жовтні 2014 року ми возили допомогу нашим захисникам. І уже на крайній точці, після Єнакієво, потрапили на блокпост, який захопили сепаратисти, розповідає волонтер Леонід Войнаш. – Так ми опинилися у полоні, а  наш автомобіль відібрали.

На непідконтрольній Україні території чоловіків утримували близько місяця. Волонтерам дивом та за допомогою рідних і небайдужих людей вдалося вирватись з полону та повернутись додому.

Свідчення про ті події вони дали поліції. Відтак під час розслідування утримання в полоні було встановлено і факт незаконного заволодіння транспортним засобом (ст. 289 ККУ), а відтак автомобіль слідчі ГУНП в Житомирській області оголосили у розшук.

У липні 2018 «Volkswagen LT-46» був виявлений у Торецькому районі Донеччини системою візуального спостереження за безпекою дорожнього руху, а відтак затриманий поліцейськими.

Нині відомо, що за цей час автомобіль був проданий по підробленим документам від імені його бердичівського власника і офіційно оформлений на жителя Донецької області, який за інформацією оперативних служб, перебуває на непідконтрольній території.

На момент виявлення машини вона перебувала у тимчасовому користуванні іншого жителя Донеччини. За слова чоловіка, про походження  «Volkswagen LT-46» він нічого не знав, а тому спокійно виїхав нею за межі псевдореспубліки ДНР.

30 серпня начальник ГУНП Житомирщини В’ячеслав Печененко повернув транспортний засіб його справжнім власникам, подякувавши за їх підтримку і допомогу українським воїнам.

- Спасибі Вам за те, що Ви робили для воїнів у 2014 році: підтримка волонтерів тоді була колосальною і дуже потрібною нам, добровольцям, і військовим захисникам теж. Сподіваюсь, цей автомобіль і надалі буде служити волонтерському руху у разі необхідності, - сказав В’ячеслав Печененко. – На цьому розслідування цього та інших злочинів, учинених на непідконтрольній території, ми не припиняємо і рано чи пізно таки зможемо притягнути до відповідальності винних.

- Насправді не очікував, що через три з половиною роки таке можливо – повернути наш мікроавтобус. Щире спасибі поліції, слідчим, які допомогли. Дуже радий цьому, - сказав Леонід Войнаш.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up