Викритому контррозвідкою СБУ командиру протитанкового артилерійського дивізіону НЗФ «Кольчуга» повідомлено про підозру

Викритому контррозвідкою СБУ командиру протитанкового артилерійського дивізіону НЗФ «Кольчуга» повідомлено про підозру

СБУ продовжує системну роботу з викриття і притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Зокрема, контррозвідка СБУ викрила командира протитанкового артилерійського дивізіону незаконного збройного формування  «Кольчуга»-активного учасника бойових дій проти сил антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

У межах спеціального досудового слідства слідчими СБУ встановлено, що уродженець Макіївки-екс-підприємець у 2014році  із власної ініціативи приєднався до незаконного збройного формування терористів « Гвардійської оперативно-тактичної групи «Кольчуга». Наразі він у псевдозванні «підполковника» продовжує «службу» на посаді командира протитанкового артилерійського дивізіону.

Відео дня

Слідчі СБУ задокументували безпосередню участь зловмисника у збройному супротиві співробітникам правоохоронних органів і військовослужбовцям Збройних Сил України, а також організацію та координацію збройного опору підпорядкованих йому бойовиків.

Паралельно він є одним із «агітаційних та медійних облич» цього підрозділу – знімається у промороликах, де пропагує вступ до лав терористичних збройних формувань т.зв. «ДНР» та змальовує «райдужні перспективи».

За злочини проти України слідчі СБУ повідомили зіц-підполковнику про підозру за ч. 1 ст. 258(участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) і ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності незаконного збройного формування) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт щодо зловмисника скеровано до суду для розгляду по суті. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Фігуранта оголошено у загальнодержавний та міжнародний розшук.

Викриття і документування протиправної діяльності здійснили контррозвідники та слідчі Управління СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up