В обійсті бердичівлянина знайшли наркотиків на мільйон гривень за цінами «чорного ринку»

В обійсті бердичівлянина знайшли наркотиків на мільйон гривень за цінами «чорного ринку»

5 жовтня оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю спільно з дізнавачами Бердичівського райвідділу ГУНП провели санкціонований обшук у домогосподарстві 47-річного жителя райцентру.

У результаті виявлено та вилучено коноплі, марихуану, амфетамін та супутні для їх продажу та поширення товари, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Санкціонований обшук проводився у рамках кримінального провадження для перевірки інформації щодо ймовірної причетності чоловіка до незаконного обігу наркотиків.

Під час огляду домоволодіння поліцейські виявляли заборонені до вільного обігу речовини у різних місцях. Так, на присадибній ділянці росли дбайливо доглянуті елітні кущі, на горищі сушились дородні уже зірвані коноплі, у підсобних приміщеннях зберігались численні пакети з подрібненою висушеною сировиною, а у спеціально облаштованих міні-тепличках (з відповідним освітленням) набирали сили нещодавно висіяні рослини.

Відео дня

- Усі зафіксовані обставини свідчать, що до процесу агрономії наркозілля чоловік підійшов свідомо і подбав про належні умови. Окрім того, були знайдені і дози марихуани, розфасовані у закладки, а також порошок, зовні -амфетамін, - прокоментував начальник Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП Вадим Савчук.

Також поліцейські виявили відповідні зіп-пакети, електронні ваги для дозування та інші свідчення протиправної діяльності їх власника.

Попередня кваліфікація події – ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді ув’язнення на термін від 4 до 8 років.

Наразі слідчі дії тривають. Усе вилучене буде направлено на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Раніше чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за причетність до незаконного обігу наркотиків.

Усі дії проводились під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up