Учасники організованої злочинної групи, які ошукали житомирян та жителів області майже на півмільйона гривень, постали перед судом

Учасники організованої злочинної групи, які ошукали житомирян та жителів області майже на півмільйона гривень, постали перед судом

Завдяки принциповій позиції прокуратури Житомирської області вироком Богунського районного суду міста Житомира від 03.07.2017 визнано винними організатора і двох співучасників злочинного угрупування за вчинення низки злочинів, пов’язаних із заволодінням чужим майном громадян шляхом обману та зловживання довірою за допомогою мобільного зв’язку.

 

Установлено, що протягом березня-вересня 2014 року на території Житомирської області діяла організована злочинна група у складі трьох осіб. Зловмисники, аби заволодіти чужим майном, розробили спеціальну схему вчинення шахрайства.

Зокрема, телефонували громадянам та, використовуючи ефект несподіваності, шляхом обману повідомляли потерпілим про вчинення їхніми близькими родичами злочину, пов’язаного з ДТП або заподіяння тяжких тілесних ушкоджень іншим особам.

Таким чином, скориставшись розгубленістю та схвильованим станом потерпілих, злочинці пропонували вирішити ситуацію, пообіцявши передати певну суму грошей нібито працівнику міліції за не притягнення їх родича до кримінальної відповідальності.

Відео дня

Організована група вчинила низку злочинів, пов’язаних з шахрайством, внаслідок чого її члени заволоділи грошовими коштами мешканців міста Житомира та Житомирської області на загальну суму понад 400 тис грн.

Суд погодився з позицією публічного обвинувача та за ч. 4 ст. 190 КК України організатору злочинної групи призначив покарання у вигляді 7 років 6 місяців, його співвиконавцю - 6 років 6 місяців позбавлення волі із конфіскацією всього належного їм майна. Ще одній учасниці організованої групи, враховуючи, що на її утриманні двоє малолітніх дітей, судом призначено покарання у виді позбавлення волі з випробуванням.

Також суд задовольнив позови потерпілих про стягнення матеріальних і моральних збитків, завданих цими злочинами.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:25 У Житомирській області 8 553 пацієнти у 2023 році безоплатно отримали реабілітаційну допомогу 16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up