У Житомирі затримали членів банди, які звинувачуються у вбивстві та ряді тяжких злочинів

У Житомирі затримали членів банди, які звинувачуються у вбивстві та ряді тяжких злочинів

Працівники Управління карного розшуку та слідчі Слідчого управління ГУНП в області 16 травня у Житомирі та Київській області затримали чотирьох чоловіків, громадян Азербайджану, за обґрунтованою підозрою у причетності до умисного вбивства у Коростишівському районі та незаконного зберігання зброї і боєприпасів.

Про це 17 травня йшлося на брифінгу начальника ГУНП В’ячеслава Печененка, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Увечері 15 травня до поліції надійшло повідомлення про смерть від вогнепального поранення  чоловіка в одному з сіл Коростишівського району.

На місці події працювали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та місцевого відділу. Попередньо встановлено, що близько 22.30 поблизу камнеобробного цеху у с. Кам’яному Броді двоє чоловіків відкрили стрільбу убік заявника та ще двох чоловіків. У результаті один із них, 32-річний громадянин іншої держави, отримав поранення голови, від якого помер на місці. А нападники зникли, пересуваючись на мотоциклі.

Відео дня

– На території Житомирщини було введено спеціальні заходи для затримання підозрюваних. У результаті патрульні поліцейські УПП в Житомирській області виявили схожий за прикметами транспортний засіб, що рухався по автодорозі Київ-Чоп у напрямку столиці. Вимогу поліцейських про зупинку мотоцикліст проігнорував, тож патрульні розпочали переслідування  та на території Київської області затримали громадянина Азербайджану, 1982 року народження, - розповів начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

Водночас упродовж дня 16 травня оперативники Управління карного розшуку та слідчі ГУНП за участі бійців спецпідрозділу «КОРД» затримали ще трьох осіб, серед них ймовірний організатор та виконавець злочину. Усі вони - громадяни Азербайджану.  

– Затриманий імовірний організатор, 33-річний іноземець, уже є обвинуваченим у вчиненні іншого умисного вбивства, що сталося у травні 2016 року у м. Житомирі. Тоді серед білого дня на людному ринку у кафе було вбито місцевого підприємця. Ця справа викликала значний суспільний резонанс. Після затримання винуватця оперативниками кримінальної поліції у лютому 2018 суд виніс запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю сплати застави у сумі близько 520 тисяч гривень. Вказана сума була внесена і відтак чоловік перебував в умовах необмеження волі, - зазначив В’ячеслав Печененко.

 

За фактом умисного вбивства у Коростишівському районі (ч.2 ст. 115 ККУ) розпочато досудове розслідування. Попередньо, причиною організації убивства членами злочинного угрупування став перерозподіл сфер впливу. 

Також керівник поліції Житомирщини розповів про результати подальших слідчо-розшукових заходів, зокрема, проведення низки санкціонованих обшуків, у тому числі і за місцями проживання затриманих: 

– У помешканні 39-річного іноземця в обласному центрі поліція виявила та вилучила пістолет калібром 9 мм та близько півсотні набоїв до нього. Також під час затримання у м. Житомирі ще одного члена злочинного угрупування, теж громадянина Азербайджану, 1992 р.н., у ході поверхневого огляду правоохоронці виявили та вилучили у нього пістолет ТТ та півсотні набоїв до нього, а також дві гранати типу РГД та РГН із запалами, - зазначив він.

Затриманим оголошено про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Слідчі клопочуть про взяття під варту усіх фігурантів.

Коментар начальника ГУНП в Житомирській області В'ячеслава Печененка

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up