У Житомирі "на гарячому" затримали братів-«домушників»

У Житомирі "на гарячому" затримали братів-«домушників»

17 травня в обласному центрі оперативники Управління карного розшуку Житомирщини та розшуківці Коростишівського і Житомирського відділів поліції затримали двох молодиків відразу після вчинення ними чергового злочину.

Уже встановлена їх причетність до близько десятка подібних фактів. Досудове розслідування триває, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

За словами житомирян, чий будинок було обікрадено, злодії скористались їх відсутністю у денну пору та потрапили у помешкання, пошкодивши металопластикове вікно. Зловмисники перевернули в оселі усе шкереберть і винесли грошові кошти та ювелірні вироби. 

– У поточному році ми вже мали аналогічні факти, які були подібні між собою за характером вчинення та деякими іншими ознаками. Вони зареєстровані у Коростишівському та Житомирському районах, а також у самому обласному центрі. Відтак ми працювали над викриттям причетних до крадіжок осіб, - розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Олександр Петрущенко.

Відео дня

Тож обґрунтовано підозрюваними у причетності до вказаного та ще близько десятка подібних фактів є 23-річні брати. Обидва – уродженці Рівненщини, один з яких проживав у Брусилівському районі Житомирщини, інший упродовж кількох останніх місяців тимчасово мешкав в обласному центрі. Раніше брати уже притягувались до кримінальної відповідальності.

Також відомо, що викрадені з чужих будинків речі молодики здебільшого здавали у ломбарди. За місцями їх проживання поліцейські виявили та вилучили низку речових доказів причетності до серії крадіжок.

Обидва молодика були затримані у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. 

Досудове розслідування триває за ч.3 ст.185 (Крадіжка) ККУ. У рамках кримінального провадження затриманих перевіряють на причетність до вчинення інших подібних злочинів на території Житомирщини та обласного центру. Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу.

За чинним законодавством крадіжка, поєднана з проникненням у житло, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up