У жителя Житомирщини виявили склад боєприпасів та наркотиків

У жителя Житомирщини виявили склад боєприпасів та наркотиків

У п`ятницю, 3 березня, під час обшуку у підсобному приміщенні занедбаної садиби 41-річного чоловіка поліцейські виявили понад 30 артилерійських снарядів, а у будинку - порох та рослини коноплі. Працівники Житомирського відділення задокументували  усі обставини, а фахівці вибухотехнічної служби ГУНП провели вилучення боєприпасів для подальшого їх знешкодження. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області. 

 

Працівники Житомирського відділення поліції, перевіряючи отриману інформацію про можливу причетність 40-річного жителя с. Залізні до протиправних дій, провели за місцем його проживання санкціонований обшук.
У підсобному приміщенні домогосподарства поліцейські виявили серед непотребу предмети, схожі на артилерійські снаряди. А у будинку чоловіка знайшли  порошкоподібну речовину, схожу на порох, що зберігалась у паперових згортках, та висушені рослини конопель.
За словами господаря, снаряди він знайшов та приніс з військового полігону, що знаходиться неподалік села. Там же зірвав й коноплі, які висушив для подальшого особистого споживання.
- Загалом із домогосподарства вилучено 33 артилерійські снаряди калібром 120 та 122 мм. Також знайдено порох, близько 150 гр, - розповів начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко. - На місці події працювали фахівці вибухотехнічної служби Головного управління НП. Вони вилучили знайдені снаряди, серед яких частина вибухонебезпечних, і у подальшому вони усі будуть знешкоджені.
Нині з’ясовуються усі обставини події, попередня правова кваліфікація якої, - ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
Законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. 
Водночас поліцейські нагадують: у разі виявлення підозрілих пакунків, валіз, нічийних іграшок, ґаджетів, а також предметів, схожих на зброю та боєприпаси, не варто їх рухати, піднімати, заглядати всередину,  і, тим більше, кудись переносити. Негайно зателефонуйте за номером «102» та повідомте про свою знахідку. Цим ви можете вберегти своє життя та оточуючих. Будьте пильні!

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up