У жителів Житомирщини продовжують вилучати зброю і вибухівку

У жителів Житомирщини продовжують вилучати зброю і вибухівку

На Житомирщині активізовано заходи, направлені на виявлення та припинення фактів незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області. 

4 березня працівники підрозділу кримінальної поліції Новоград-Волинського відділу поліції на одній з вулиць райцентру зупинили 36-річного місцевого жителя. За наявною у правоохоронців інформацією, чоловік міг мати при собі заборонені законом речі. Під час огляду у нього було виявлено 9 набоїв калібру 7,62 мм. За словами чоловіка, він їх знайшов.

Працівники слідчо-оперативної групи, які прибули на місце події, боєприпаси вилучили. Нині їх направлено на експертне дослідження.

Оперативна інформація привела поліцейських і до подвір’я 47-річного жителя с. Врублівки Романівського району. Під час огляду домоволодіння правоохоронці виявили та вилучили у господаря саморобний предмет, зовні схожий на пістолет, і патрони калібру 5,6 мм та 7,62 мм.

Відео дня

За обома фактами нині розпочаті кримінальні провадження за ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Усі обставини, як і походження вилучених зброї і боєприпасів, з’ясовуються у ході досудових розслідувань. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Тим часом у регіоні тривають спеціальні оперативно-профілактичні заходи. Як повідомив керівник ГУНП Житомирщини В’ячеслав Печененко, до участі у них залучені працівники усіх територіальних підрозділів і більшості служб регіональної поліції. У рамках цієї роботи правоохоронці перевіряють наявну інформацію про незаконне зберігання заборонених і небезпечних предметів, проводять огляди домогосподарств жителів регіону, також зовнішні наряди поліції, які несуть службу із забезпечення правопорядку на вулицях населених пунктах й автодорогах, оглядають підозрілі транспортні засоби.

Правоохоронці нагадують, що зброя і вибухівка можуть становити небезпеку не лише для їх власників, але й для оточуючих людей. Якщо ж вказані предмети чи їх макети стають знаряддям протиправних дій чи то замаху на їх учинення, то це злочини, що тягнуть за собою кримінальну відповідальність і покарання у вигляді реального строку ув’язнення. Поліція закликає громадян до виваженості, законослухняності і вияву високої правової свідомості у поводженні з небезпечними предметами.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up