У Пулинській громаді на полі виявили залишки ракети класу «Повітря-Повітря»

У Пулинській громаді на полі виявили залишки ракети класу «Повітря-Повітря»

Наслідки ворожих ударів задокументували поліцейські ГУ Нацполіції області.

Уранці 17 травня під час польових робіт поблизу с. Видумки було виявлено ракету.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського райуправління та працівники ДСНС. Попередньо, ракета класу «Повітря-Повітря» потрапила на поле після ворожих обстрілів, що відбувалися раніше.

Правоохоронці зібрали необхідну інформацію та свідчення воєнних злочинів росії. Попередня правова кваліфікація події - ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України.

Відео дня

Загалом станом на 17 травня правоохоронці розпочали 538 кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів російським агресором на території Житомирщини, з них 184 факти стосуються порушення законів і звичаїв війни. Ще у 308 випадках дії ворога кваліфіковані за ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) КК України, 42 – колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України) та інші.

Поліцейські продовжують працювати у посиленому варіанті несення служби, підтримуючи безпеку жителів регіону та виконуючи інші правоохоронні функції. Водночас правоохоронці нагадують про необхідність дотримання заходів безпеки у разі виявлення боєприпасів або невідомих предметів, що можуть становити загрозу вибуху. Ні в якому разі не можна їх торкатися, зрушувати з місця, переносити тощо. Про такі випадки необхідно одразу сповіщати органи влади, поліцію або рятувальників.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up