У Польщі заарештовано українців з великою партією бурштину

У Польщі заарештовано українців з великою партією бурштину

У Ярославі в Підкарпатській провінції Польщі співробітники Центрального антикорупційного бюро затримали шістьох людей. 

Двоє затриманих були громадянами України, які пред’явили посвідчення офіцерів українських спецслужб. Але, як стверджують анонімні джерела, ці посвідчення видані громадською організацією з назвою, яка повністю дублює назву офіційного антикорупційного органу України.  Як повідомляє репортер FM RMF (Польща), спеціальна операція, проведена CBA (Центрального антикорупційного бюро Польщі), стосувалася контрабанди великої кількості бурштину до Польщі.

Згідно з повідомленням СВА, затримання відбулося 13 вересня у Варшаві.

Відео дня

«Спецоперація, яку проводить Центробанк, стосується контрабанди великої кількості бурштину з України на територію Республіки Польща. Зібрані у цій справі матеріали будуть направлені в Національну прокуратуру», - повідомили в антикорупційному бюро.

Разом з тим RMF.fm повідомляє, що затримані підозрювані були в одному з ресторанів близько 18:00, крім українців затримано чотирьох громадян Польщі. Відзначається, що при затриманні спецназівці використовували шумові гранати. Матеріали справи будуть направлені в Національну прокуратуру.

Також анонімні джерела в CBA стверджують, що бурштин в такої великої кількості міг потрапити до Польщі з родовищ Житомирської та Рівненької областей України. Офіційні джерела в України не коментують взагалі затримання українців в Польщі.

В соціальних мережах вибухнув невеличкий скандал з цього поводу. Так, один з блогерів розмістив пост наступного змісту:

«Польські спецслужби, своєю спецоперацією по обчисленню каналу переправлення в Польщу бурштину покази саме нашому Президенту, що все працює, все триває, ніхто і не збирався боротися не тільки з банальної контрабандою сигарет, телефонів і т.д. але навіть з тим, на що вказувала перша особа держави!

До речі, а що тов. Нефьодов (Максим Нефьодов - з липня 2019 - голова Державної митної служби -ред.), молодий, перспективний, утворений керівник митниці? Він знову скаже, що нічого не бачить, не чує, не говорить?

Затримано шість українців, обчисліть схеми проходження товару через прикордонників і митники з польської сторони, але в нас все спокійно, все чудово, доповіді пишуться, показники в нормі, схеми осідлані! Я вам кажу, ці юні обдарування самі потонуть, втоплять Президента і його бажання навести елементарний порядок!»

Нагадуємо, що 12 серпня президент Володимир Зеленський відвідав Олевськ, де обговорювалася проблема незаконного видобутку бурштину. Президент заявив, що СБУ і Нацгвардія беруть участь в злочинних схемах по нелегальному видобутку бурштину. До Нацполіціі у президента питань не виникло. Глава Нацполіціі Сергій Князєв заявив, що зусиль поліції в боротьбі з незаконним видобутком бурштину недостатньо. Він також зазначив, що за здійснення операцій, пов'язаних зі збутом бурштину, кримінальна відповідальність «на сьогоднішній день взагалі не передбачена». Незабаром Зеленський розпорядився підготувати законопроект про легалізацію видобутку бурштину. 

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up