У період травневих свят поліція Житомирщини працюватиме у посиленому варіанті служби

У період травневих свят поліція Житомирщини працюватиме у посиленому варіанті служби

Про це 27 квітня  на брифінгу в Головному управлінні Нацполіції в області повідомив начальник ГУНП В’ячеслав Печененко.

Загалом до забезпечення публічної безпеки та правопорядку в регіоні лише 9 травня буде залучено близько 500 правоохоронців, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

На території  Житомирщини масові заходи за участі значної кількості  громадян очікуються 8-9 травня. Так, 8 - уже заплановано 5 заходів з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення, в яких візьме участь близько 1 тис. громадян. Для забезпечення охорони публічного порядку планується залучити 50 поліцейських.

Відео дня

9 травня з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  на території області планується 10 масових заходів, участь в яких очікується близько 10 тисяч громадян. Для забезпечення публічної безпеки та порядку буде залучено 500 працівників поліції.

Безпосередньо у м. Житомирі ці заходи пройдуть 9 травня на майдані Перемоги та біля пам’ятного знаку визволителям “Монумент Слави”. Прогнозується до 5 тисяч учасників і для їх безпеки та загалом правопорядку працюватиме 350 поліцейських.

- Шановні жителі та гості обласного центру, давайте разом спокійно і виважено вшануємо пам’ять полеглих у Друговій світовій війні, не будемо давати приводів для конфліктів та піддаватись на провокації ворожих сил. У разі виникнення у вас будь-яких  підозр щодо можливих правопорушень або використання кимось забороненої символіки, повідомляйте про це поліцейським, які працюватимуть у місцях проведення масових заходів. Вони відповідно реагуватимуть на ситуацію, - сказав В’ячеслав Печененко.

Також керівник поліції нагадав про чинну адміністративну та кримінальну відповідальність за правопорушення, пов’язані із травневими датами. Зокрема, стаття 173-3 (Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки) КУпАП  визначає за публічне використання, демонстрацію або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення покарання у вигляді штрафу та конфіскацію самого предмета.

А статтею 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) ККУ за названі дії передбачено обмеження або й позбавлення волі на строк до 5 років.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up