У Коростені поліцейські розкрили вбивство, замасковане під пожежу

У Коростені поліцейські розкрили вбивство, замасковане під пожежу

29 березня у райцентрі після гасіння пожежі у квартирі було знайдено труп її господаря.

Про цю пригоду писали "20 хвилин". Проведена експертиза засвідчила, що смерть чоловіка настала через отруєння чадним газом, водночас на його тілі було виявлено численні травми. У ході розслідування обставин події поліцейські затримали двох місцевих жителів, причетних до вбивства загиблого, - повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області .

Пожежа спалахнула у квартирі близько 1-ої ночі. Після її локалізації в одній з кімнат на підлозі і знайшли тіло 67-річного чоловіка, господаря оселі.

У ході першочергових заходів поліції було розпочато кримінальне провадження та призначено судово-медичну експертизу причин смерті пенсіонера.

Відео дня

Поряд з висновком про отруєння чадним газом експерти повідомили поліцейських про множинні переломи на тілі загиблого: ребер та грудної клітини.

Відтак досудове розслідування проводилось за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

- Ми збирали свідчення про життя загиблого та коло його спілкування. Так вдалося отримати інформацію про тих, з ким його бачили напередодні фатальної пожежі, - розповів начальник Коростенського відділу поліції Михайло Старовойт. – У ході подальших заходів ми дізнались, що того вечора загиблий був в одній з квартир по сусідству.

Опитавши кілька десятків громадян, поліцейським вдалося відновити події останнього дня життя загиблого.

Попередньо встановлено, що 28 березня увечері до нього прийшли двоє знайомих і почали вимагати розповісти про вчинену крадіжку. Словесні баталії швидко перейшли у побиття 67-річного чоловіка. Згодом усі перемістились до іншої оселі і нанесення тілесних ушкоджень загиблому продовжилось. Коли він утратив свідомість, його залишили у спокої і перенесли додому. Однак згодом молодики зрозуміли, що пенсіонер отримав тяжкі травми, і вирішили приховати учинений злочин, підпаливши його квартиру.

3 квітня обох підозрюваних, 18-ти та 21-річного місцевих жителів, затримано у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального діяння, передбаченого п.12 ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) ККУ. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 або довічне позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up